Hoe Het Internet Via Wifi Met Een Tv Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Internet Via Wifi Met Een Tv Te Verbinden
Hoe Het Internet Via Wifi Met Een Tv Te Verbinden

Video: Hoe Het Internet Via Wifi Met Een Tv Te Verbinden

Video: Hoe Het Internet Via Wifi Met Een Tv Te Verbinden
Video: Samsung Smart TV: How to Connect to Internet WiFi (Wireless or Wired) 2024, April
Anonim

Tegenwoordig kunnen technisch geavanceerde tv's niet alleen honderden kanalen bekijken, maar ook online gaan. Om deze mogelijkheid volledig te benutten, volstaat het om het internet via Wi-Fi met de tv te verbinden.

Hoe het internet via wifi met een tv te verbinden
Hoe het internet via wifi met een tv te verbinden

Een wifi-router vooraf instellen

Voordat u verbinding maakt met een draadloos netwerk, moet u ervoor zorgen dat de tv de SMART-TV-functie ondersteunt en ook de mogelijkheid biedt om via Wi-Fi verbinding met internet te maken. De draadloze verbinding wordt tot stand gebracht na het aansluiten en configureren van de router of router. Sluit de laatste aan op de glasvezelkabel die naar het appartement en de netwerkconnector van de computer loopt en ga vervolgens via een internetbrowser naar het instellingenmenu van de router. Voer in de adresbalk het speciale IP-adres in dat is opgegeven in de instructies voor uw router. Daar vindt u ook een gebruikersnaam en wachtwoord om het servicemenu te openen.

Stel de basisinstellingen voor de netwerkverbinding in die door uw ISP zijn verstrekt. Vergeet niet uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren voor permanente toegang tot het netwerk. Stel vervolgens in het gedeelte met instellingen voor draadloze verbindingen een naam in voor uw wifi-thuispunt en bedenk ook een wachtwoord om er verbinding mee te maken. Vervolgens kunt u het apparaat loskoppelen van uw computer. Om wifi te "distribueren" moet de router in een actieve staat zijn en moet er een glasvezelkabel op zijn aangesloten.

Het internet verbinden met de tv via Wi-Fi

Zet je tv aan en ga naar het instellingenmenu. Open het gedeelte met netwerkinstellingen en selecteer de draadloze internetverbinding als de belangrijkste. Selecteer vervolgens de naam van uw thuisnetwerk (deze zou op het scherm moeten verschijnen met een actieve en correct geconfigureerde router). Vul de voorgestelde sleutelparametervelden in met behulp van het scherm of het externe toetsenbord. U moet een wachtwoord opgeven om de tv met wifi te verbinden, evenals, indien nodig, basisnetwerkinstellingen, inclusief het IP-adres en DNS-adres dat door de provider is verstrekt.

Voltooi de draadloze installatie. Als alle parameters correct zijn opgegeven, worden de gegevens automatisch opgeslagen. U kunt nu uw wifi-verbinding testen door te proberen een internetadres in uw tv-browser te openen. Ook wordt een correct geconfigureerde verbinding aangegeven door de verschenen mogelijkheid om verschillende applicaties voor de tv te downloaden via een speciale service in het hoofdmenu.

Als uw tv geen ingebouwde Wi-Fi-router heeft, kunt u toch een draadloze internetverbinding instellen. Hiervoor wordt een speciaal draagbaar apparaat gebruikt dat via een USB- of HDMI-connector op de tv wordt aangesloten. De meest populaire gadget van dit type is Android Mini PC TV. Nadat u verbinding heeft gemaakt met de tv, verschijnt het instellingenmenu op het scherm, waarin de Wi-Fi-verbinding tot stand wordt gebracht met behulp van de hierboven beschreven methode.

Aanbevolen: