Hoe Maak Je Een Dvd-schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dvd-schijf?
Hoe Maak Je Een Dvd-schijf?

Video: Hoe Maak Je Een Dvd-schijf?

Video: Hoe Maak Je Een Dvd-schijf?
Video: Windows 10: How to burn CDs and DVDs 2024, Mei
Anonim

Dvd-schijven zijn tegenwoordig de meest voorkomende digitale opslagmedia. Ze worden gelezen door computers en muziekspelers, dvd-spelers. Ze worden gebruikt om video's, muziek en grote hoeveelheden informatie op te nemen. Soms is het nodig om zelf een dvd-schijf te branden om ruimte op de harde schijf vrij te maken of informatie aan iemand over te dragen.

Hoe maak je een dvd-schijf?
Hoe maak je een dvd-schijf?

Noodzakelijk

  • Een computer of laptop met een recorder,
  • programma voor het maken van schijven, dvd-schijf.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat het apparaat waarin u de schijf gaat plaatsen (stereo- of dvd-speler) het lezen van dvd + rw / dvd-rw-schijven ondersteunt.

Stap 2

Zorg ervoor dat het station dat op uw computer of laptop is geïnstalleerd het branden van dvd's ondersteunt. In dit geval staat op de documentatie of sticker op de laptoptas "DVD-RW". Als uw drive geen dvd-schijven schrijft, installeer er dan een die deze functie ondersteunt, of schaf een externe drive aan, bijvoorbeeld aangesloten via een USB-poort.

Stap 3

Bereid een dvd-schijf voor ("blanco"). Koop een schijf met de vereiste capaciteit, afhankelijk van de hoeveelheid informatie die u wilt opnemen. De standaardcapaciteit van een enkellaagse dvd is 4,7 GB. Houd er rekening mee dat in feite een schijf van 4,7 GB na opname een capaciteit heeft van 4,3 GB, aangezien een deel van de ruimte wordt besteed aan het opnemen van service-informatie. Een enkellaagse eenzijdige schijf heeft één informatielaag, een tweelaagse schijf heeft er twee. De capaciteit van een dubbellaagse enkelzijdige schijf is 8,5 GB, dubbelzijdig kan tot 17 GB aan gegevens bevatten. Als je een schijf meer dan eens gaat herschrijven, koop dan een lege dvd + rw, als je niet van plan bent om te herschrijven, dan is dvd-rw voldoende.

Stap 4

Om dvd-schijven te branden, hebt u een speciaal programma op uw computer nodig. Om ervoor te zorgen dat de recorder dit ondersteunt, moet het programma later worden uitgebracht dan uw schijfmodel. De meest populaire programma's zijn Nero Burning ROM; gratis - Burn4Free, FinalBurner en anderen. Als een dergelijk hulpprogramma niet op uw computer staat, installeer het dan.

Stap 5

Meestal is het proces van het branden van een schijf in programma's als volgt. Plaats een lege schijf in het station, start het brandprogramma. Selecteer het type gegevens dat moet worden opgenomen (video, muziek, foto's, gegevens, afbeelding). Als u een universele schijf met verschillende informatie wilt maken, selecteert u het item "data", zo'n schijf kan op elke computer worden gelezen. Er verschijnt een venster waarin u de gegevens voor opname moet slepen - zoek het op de harde schijf en voeg het toe. Zorg ervoor dat de capaciteit van de schijf al deze informatie kan bevatten. Pas desgewenst de schrijfsnelheid en andere parameters aan. Klik op de knop "Branden" of "Branden". Wacht tot de opname is voltooid. Controleer of de opname foutloos is verlopen.

Stap 6

Eenvoudig opnemen van dvd-schijven is mogelijk door middel van het besturingssysteem. In Windows moet u hiervoor bijvoorbeeld een lege schijf in het station plaatsen, het item voor het branden van schijven selecteren in het menu dat wordt geopend, de benodigde bestanden toevoegen en beginnen met branden. Maar het is het beste om speciale software te gebruiken, omdat er dan minder kans is op fouten en schade aan de schijf.

Aanbevolen: