Hoe Muziek Van De Radio Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Muziek Van De Radio Op Te Nemen
Hoe Muziek Van De Radio Op Te Nemen

Video: Hoe Muziek Van De Radio Op Te Nemen

Video: Hoe Muziek Van De Radio Op Te Nemen
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om muziek op te nemen van streaming internetradio naar uw computer. Een daarvan is via de Winamp-speler, of beter gezegd, met behulp van een van de plug-ins - Streamripper.

Hoe muziek van de radio op te nemen
Hoe muziek van de radio op te nemen

instructies:

Stap 1

Download en installeer de plug-in. Start Winamp-mediaspeler en maak verbinding met uw favoriete radiozender. Maar voordat u begint met opnemen, moet u de plug-in configureren.

Stap 2

Klik op de knop Opties. Vink op het tabblad 'Verbindingen' het vakje aan naast 'Probeer opnieuw verbinding te maken met de stream als deze wegvalt'. Dankzij deze instelling zal de plug-in bij een onderbreking opnieuw verbinding maken met de radiostream. Om de grootte van de opgeslagen bestanden te beperken, selecteert u "Niet rippen over X megs" en specificeert u vervolgens de bestandsgrootte in het venster "Megs" (in megabytes). In het volgende tabblad "Bestand" zijn we geïnteresseerd in de items "Uitvoermap" - specificeer het pad voor toekomstige opname, "Rip naar afzonderlijke bestanden", waarmee u het bestand in tracks kunt splitsen, en "Rip naar enkel bestand" - om de stream in één bestand op te nemen, moet u hier ook het pad opgeven. In het tabblad "Patroon" kunt u, indien nodig, uw eigen type bestandskop instellen, waarvoor u de voorgestelde tags gebruikt. De opstelling is klaar. Klik op "OK" en keer terug naar de plug-in-interface. Klik op de knop "Start" om te beginnen met het opnemen van de radio. De "Stop"-knop is verantwoordelijk voor het stoppen.

Stap 3

De Streamripper-plug-in is handig omdat u hiermee alle benodigde gegevens over de voortgang van de opname (kanaalgrootte, tracknaam, streamnaam, grootte van het resulterende bestand) kunt bekijken zonder het te verlaten. Daarom kunt u, als het bestand groter is dan u had verwacht, op elk moment stoppen met het opnemen van internetradio. De plug-in ondersteunt formaten: AAC, OGG, MP3, NSV. Als u Streamripper hebt afgesloten, kunt u deze bovendien vinden in het systeemvak. Het pictogram wordt weergegeven in de vorm van de afkorting SR.

Aanbevolen: