Kan Ik De Monitor Met Mijn Handen Aanraken?

Kan Ik De Monitor Met Mijn Handen Aanraken?
Kan Ik De Monitor Met Mijn Handen Aanraken?

Video: Kan Ik De Monitor Met Mijn Handen Aanraken?

Video: Kan Ik De Monitor Met Mijn Handen Aanraken?
Video: De moer wordt in twee richtingen tegelijk geschroefd. 2024, Mei
Anonim

Computervoormannen zijn verdeeld in twee groepen. Sommigen beweren dat het aanraken van de monitoren ten strengste verboden is, terwijl anderen het hebben over de veiligheid van zo'n aanraking. Om deze vraag te beantwoorden? eerst moet je begrijpen hoe moderne monitoren zijn gerangschikt en pas dan conclusies trekken.

Kan ik de monitor met mijn handen aanraken?
Kan ik de monitor met mijn handen aanraken?

De meeste moderne apparaten zijn LCD-monitoren. Het principe van hun werk is heel eenvoudig. De constructie is in lagen gemaakt. De onderste laag is het hoogtepunt. Het wordt gevolgd door een laag vloeibare kristallen. Verdere filters. Het meest delicate en grillige deel van het apparaat is de vloeibare kristalmatrix. Ze tolereert geen schokken, valt, houdt niet van temperatuurveranderingen. Dit alles leidt tot het verschijnen van dode pixels of schade aan bepaalde delen van het scherm.

Weet je nog hoe sommigen op school grappen maakten met rekenmachineschermen. Ze drukten met een vinger op het scherm en keken naar de echtscheidingen. Als u harder drukt, verschijnt er een grote zwarte vlek, die kan verdwijnen na het verwijderen van de lading, of op het display kan blijven staan. Het display wordt dus beschadigd.

Nu lijkt het antwoord op de eerder gestelde vraag duidelijk. Het is beter om het LCD-scherm niet met uw vingers aan te raken. Dit resulteert in ieder geval in vettige strepen op het scherm die niet makkelijk te verwijderen zijn. In het ergste geval kan een amateur die met zijn vinger op het scherm prikt, de matrix beschadigen en bijgevolg een dure monitor breken.

Technisch gesproken, als je het scherm voorzichtig aanraakt, zal het de matrix niet beschadigen. Maar degenen die graag met hun vingers op het scherm porren met zo'n kracht dat veelkleurige golven verdwijnen, zullen vroeg of laat zeker de LCD-matrix bereiken en deze beschadigen.

Dienovereenkomstig, als er onder je vrienden een fan is van het porren van een vinger, dan is het beter om hem van deze gewoonte te spenen. U kunt het scherm van een moderne monitor slechts zachtjes en voorzichtig met uw handen aanraken, zonder te drukken, en nog meer zonder het verschijnen van regenbooggolven. Het scherm kan worden schoongemaakt met een zachte doek, maar oefen geen sterke druk uit. Je zou met een buisje je vinger op oude monitoren kunnen steken. Hun beschermende glas maakte het mogelijk om dit te doen zonder het risico van schade.

Aanbevolen: