Een Revolutie In Virtual Reality-gaming

Inhoudsopgave:

Een Revolutie In Virtual Reality-gaming
Een Revolutie In Virtual Reality-gaming

Video: Een Revolutie In Virtual Reality-gaming

Video: Een Revolutie In Virtual Reality-gaming
Video: Прошлое, настоящее и будущее игр в виртуальной реальности (VR) 2024, Mei
Anonim

De moderne wereld blijft mensen verbazen en ontwikkelt zich met snelle stappen. Vijftien jaar geleden waren virtual reality-apparaten fantastisch voor de gemiddelde persoon, en tegenwoordig zijn ze commercieel beschikbaar voor elke consument. Tot op de dag van vandaag kon een mens niet door de computerwerelden lopen zonder vroeg of laat tegen een echte muur aan te lopen. Een team van onderzoekers van de Technische Universiteit Wenen probeert de stand van zaken met betrekking tot dit probleem recht te zetten.

Een revolutie in virtual reality en gaming
Een revolutie in virtual reality en gaming

Virtualizer bijna natuurlijk bewegingssysteem

Wetenschappers hebben een prototype gemaakt van een systeem waarmee je je in virtuele werelden kunt bewegen, bijna zoals in werkelijkheid. De gebruiker wordt met een riem in een speciaal frame gefixeerd en staat op een beloopbaar oppervlak met zeer lage wrijving. Hierdoor kun je lopen en tegelijkertijd je werkelijke positie in de ruimte niet veranderen. De sensoren vangen elke beweging op, die vervolgens wordt doorgegeven aan de computer. De riem stuurt, naast de ondersteunende functie, signalen over lichaamswendingen naar de computer.

Het Virtualizer-systeem kan worden gebruikt in combinatie met een conventionele virtual reality-headset, die hoofdbewegingen kan volgen en het bijbehorende 3D-beeld kan weergeven. Dit proces is niet afhankelijk van de beweging van de benen, wat betekent dat je in de ene richting kunt rennen en in de andere kunt kijken.

Beweging in een virtuele omgeving met behulp van een toetsenbord of joystick resulteert vaak in uit-synchronisatie tussen echte lichamelijke sensaties en visuele waarneming. In een dergelijke situatie kunnen mensen zich duizelig voelen. Deze aandoening wordt al "cyberziekte" genoemd, zei de uitvinder van het systeem, Tankey Kekmek.

Meer volledige onderdompeling in virtualiteit

Virtualizer stelt u in staat om de fysieke beweging van een persoon te matchen met visuele informatie. Zo ontstaat er een meer volledige onderdompeling in virtualiteit. Virtualizer impliceert onder andere elementen van lichaamsbeweging, omdat je constant moet bewegen om het te gebruiken.

Plannen voor de nabije toekomst

Het prototype dat aan de Universiteit van Wenen is gemaakt, werkt al perfect - er zijn slechts kleine aanpassingen nodig. Het voltooide systeem zou in 2014 moeten verschijnen, maar het is te vroeg om over de prijs te praten.

Kekmack zegt dat hun belangrijkste doel is om een product van hoge kwaliteit te maken tegen de laagst mogelijke prijs. Het apparaat moet eindelijk virtual reality uit de laboratoria en in de woonkamers van de spelers brengen.

Aanbevolen: