Hoe Een Augmented Reality-bril Werkt

Hoe Een Augmented Reality-bril Werkt
Hoe Een Augmented Reality-bril Werkt

Video: Hoe Een Augmented Reality-bril Werkt

Video: Hoe Een Augmented Reality-bril Werkt
Video: Hoe augmented reality televisie verrijkt - Achter de schermen bij Ziggo Sport en NEP Graphics 2024, Mei
Anonim

Op een conferentie in San Francisco in april 2012 demonstreerde Google zijn nieuwe ontwikkeling: augmented reality-brillen, die een virtuele laag opleggen aan wat mensen in werkelijkheid zien.

Hoe een augmented reality-bril werkt
Hoe een augmented reality-bril werkt

Een bril is in feite een montuur zonder bril, wat een ondersteuning is voor het beeldscherm. Het bevindt zich net boven het rechteroog om het echte zicht niet te verstoren. Er is ook een ingebouwde miniatuurvideocamera die een beeld naar internet kan verzenden, dat nu zichtbaar is voor de gebruiker.

Een presentatievideo over een nieuw product genaamd Project Glass toont de praktische mogelijkheden van augmented reality-brillen. Bij het kijken naar het raam krijgt de gebruiker informatie over de buitentemperatuur op het display. Als een persoon verdwaalt, wijst de bril hem de juiste route, enz. Ze kunnen grotendeels een mobiele telefoon vervangen, omdat je hiermee sms'jes kunt ontvangen en verzenden en spraakberichten kunt verzenden.

Hoogstwaarschijnlijk zal het product, wanneer het in zijn definitieve vorm verschijnt, het Android-besturingssysteem gebruiken en in de eerste versies worden gekoppeld aan een smartphone. In geheime laboratoria in de buurt van het hoofdkantoor van Google is het werk in volle gang onder leiding van Steve Lee, Babak Parviz en Sebastian Tran. Elk van hen heeft originele en zeer getalenteerde ontwikkelingen achter zich. Ze hebben nog geen tijdlijn bekend gemaakt voor de definitieve implementatie van het project, hoewel in de pers al is aangekondigd dat de bulkverkoop van Project Glass tegen Kerstmis zal openen. Maar het niveau van complexiteit en de duizenden gadgetmogelijkheden die zich openen, kunnen betekenen dat het werk langer kan duren dan gepland.

In de tussentijd konden augmented reality-brillen voor $ 1.500 worden gekocht door de conferentiedeelnemers, waar ze verbluffend werden gepresenteerd. Op het enorme scherm van de conferentiezaal werden beelden uitgezonden van camera's van parachutisten die landden op het dak van het gebouw waarin het forum plaatsvond. Daar overhandigden ze de bril aan de fietsers, die hen onder daverend applaus de zaal binnenbrachten. De uitzending werd met een knal ontvangen.

Aanbevolen: