Een Voicerecorder Kiezen Record

Inhoudsopgave:

Een Voicerecorder Kiezen Record
Een Voicerecorder Kiezen Record

Video: Een Voicerecorder Kiezen Record

Video: Een Voicerecorder Kiezen Record
Video: How to Choose an Audio Voice Recorder - EVERYTHING You Need to Know 2024, Mei
Anonim

Bent u journalist, student of regelmatige bezoeker van diverse trainingen en seminars, dan is een voicerecorder voor u onmisbaar. In tegenstelling tot de allereerste dictafoons, die omvangrijke apparaten zijn die zijn uitgerust met indrukwekkende spoelen met magneetband, mogen moderne opnameapparaten qua formaat niet groter zijn dan een conventionele aansteker. De verscheidenheid van deze apparaten in de schappen van moderne winkels is zo groot dat iedereen die een dictafoon wil kopen, gemakkelijk de meest geschikte en handige optie voor hem kan kiezen.

Een voicerecorder kiezen
Een voicerecorder kiezen

Welke dictafoon kiezen: digitaal of cassette

Er zijn slechts twee soorten voicerecorders: cassette en digitaal. Opnemen tijdens de werking van een cassetterecorder wordt uitgevoerd op een miniatuur bandcassette, het overbrengen van het opgeslagen materiaal naar een computer is geen gemakkelijke taak. Bovendien is de opnamekwaliteit van het cassettemodel beduidend lager dan die van het digitale apparaat.

Door de snelle groei van de populariteit van digitale spraakrecorders raakten cassettes snel op de achtergrond en zijn ze bijna niet meer in de uitverkoop te vinden.

De digitale voicerecorder is een echt technologisch wonder, dat niet alleen miniatuurafmetingen, een aantrekkelijk ontwerp, uitstekende geluidsopname- en afspeelkwaliteit, de mogelijkheid om verbinding te maken met een computer, maar ook vele andere interessante en nuttige functies heeft.

Criteria voor het kiezen van een goede voicerecorder

Een van de belangrijkste criteria bij het kiezen van een opnameapparaat is het audioformaat. Een goede voicerecorder moet zeker het MP3-formaat ondersteunen, dat een minimum aan schijfruimte in beslag neemt en reproduceerbaar is door standaard computertoepassingen, WMA, dat een hoge geluidskwaliteit heeft en zelfs de stilste en subtiele geluiden kan detecteren, en WAV, dat stelt u in staat om audio op te nemen zonder compressie.

Bij het kiezen van een voicerecorder moet speciale aandacht worden besteed aan het volume van het geheugen. Het ingebouwde geheugen van de meeste van de gepresenteerde voicerecorders is 128 MB, waarmee u 4-6 uur lang audio van goede kwaliteit kunt opnemen, wat voldoende is voor het opnemen van een seminar, training of lezing. Voicerecorders met ondersteuning voor verwijderbare geheugenkaarten worden echter als handiger beschouwd, waardoor de audio-opnametijd meerdere keren kan toenemen.

Wat betreft de microfoon van een goede dictafoon, deze moet ten eerste ingebouwd zijn en ten tweede zo gevoelig mogelijk. Alleen een apparaat met een echt krachtig signaal voor het oppikken van geluiden kan spraak goed opnemen, wat bij verder luisteren duidelijk, nauwkeurig en verstaanbaar zal zijn. Het bereik van de ingebouwde microfoon voor de meeste voicerecorders is 4 meter. Als u deze indicator aanzienlijk moet verhogen, kiest u een model met de mogelijkheid om een extra uitbreidingsmicrofoon aan te sluiten.

Geef bij het kopen van een voicerecorder de voorkeur aan een model van een vertrouwde fabrikant zoals Sony, Olympus, Sanyo, Ritmix, Philips of Panasonic.

Moderne digitale spraakrecorders zijn voorzien van een verscheidenheid aan extra opties en mechanismen die de functionaliteit van deze kleine maar zeer nuttige apparaten aanzienlijk uitbreiden. De meest populaire functies die de populariteit van bepaalde modellen aanzienlijk vergroten, zijn de aanwezigheid van een digitaal display, een batterij-indicator, een wekker, een organizer, de mogelijkheid om audiobestanden te bewerken en andere interessante toevoegingen.

Aanbevolen: