Wat Is In-cell Technologie

Wat Is In-cell Technologie
Wat Is In-cell Technologie

Video: Wat Is In-cell Technologie

Video: Wat Is In-cell Technologie
Video: Что такое клетка? 2024, Mei
Anonim

Op dit moment is de dikte van de iPhone 4S 9,3 mm. Om een concurrentievoordeel te behalen met andere smartphonefabrikanten, zal Apple proberen de dikte van zijn nieuwe modellen verder te verminderen. Hiervoor worden dunnere batterijen en nieuwe carrosseriematerialen gebruikt. Maar de belangrijkste focus ligt op de toepassing van een nieuwe touchscreen-technologie genaamd In-Cell.

Wat is in-cell technologie
Wat is in-cell technologie

In-Cell is een fundamenteel nieuwe technologie voor touchscreens. Door het gebruik ervan kunt u de dikte van de gadget met 0,44 mm verminderen. Momenteel worden touchscreens vervaardigd met behulp van de wijdverbreide On-Cell-technologie, waarbij de aanraaksensoren zich in een aparte laag boven de kleurfilters bevinden, of Glass-On-Glass-technologie, waarbij de aanraaksensoren zich direct op het displayoppervlak bevinden.

In de nieuwe In-Cell-technologie worden sensoren direct ingebed in de kleurweergavefilters, direct onder de buitenste glaslaag op het scherm. Hierdoor is een tussenlaag van glas overbodig. De combinatie van LCD en aanraaklaag is gebaseerd op multiplex-elektroden die gewoonlijk worden gebruikt voor aanraakingangsrelais. In In-Cell-technologie worden dezelfde elektroden gebruikt om aanraaksignalen en schermpixels te verwerken. Dit maakt het niet alleen mogelijk om de grootte van het aanraakscherm te verkleinen, maar ook het gewicht ervan, en om de reactie van de sensoren zelf op aanraking te versnellen.

De bedrijven van Sharp en Toshiba zijn geselecteerd als fabrikanten van nieuwe soorten schermen omdat ze over de technologische mogelijkheden beschikken om ze op de markt te brengen. Het waren de Japanners die als eersten sensorelementen op de markt brachten met een dunne laag van een filmtransistor erin, en niet op het oppervlak van het glazen substraat van een LCD-scherm. Bovendien zou het resultaat van deze taakverdeling een aanzienlijke versnelling van het productietempo bij Apple moeten zijn. Taiwanese bedrijven, die in de nabije toekomst van plan zijn hun eigen ontwikkelingen op basis van In-Cell-technologie te presenteren, streven er echter naar om de Japanners bij te benen.

Als de In-Cell-technologie met succes wordt geïmplementeerd, wordt deze uitgebreid naar smartphones, tablets en ultrabooks over de hele wereld. Analisten van concurrerende bedrijven zijn echter sceptisch over het feit dat In-Cell-technologie de consument in de nabije toekomst zal bereiken. Ze trekken hun conclusies op basis van de onbeschikbaarheid van de nieuwe technologie voor serieproductie.

Aanbevolen: