Hawk-Eye-technologie In Het Voetbal

Inhoudsopgave:

Hawk-Eye-technologie In Het Voetbal
Hawk-Eye-technologie In Het Voetbal

Video: Hawk-Eye-technologie In Het Voetbal

Video: Hawk-Eye-technologie In Het Voetbal
Video: Hawk-Eye Technology in Football - Design & Innovation 2024, Mei
Anonim

Hawk-Eye (van het Engelse havik - havik, oog - oog) is een technologie die voor het eerst werd gebruikt in sportcompetities in 2001, in voetbal - in 2012. Dit systeem helpt om controversiële situaties op te lossen die zich voordoen tijdens het spel / de competitie.

Hawk-Eye-technologie in het voetbal
Hawk-Eye-technologie in het voetbal

Ontwikkelingsgeschiedenis van Hawk-Eye

Hawk-Eye-technologie werd oorspronkelijk getest in tennis en cricket omdat: er was vaak controverse over het feit dat de bal de lijn raakte. Direct op het speelveld laaiden ruzies tussen de scheidsrechters op, wat het spelverloop en de psychologische stemming van de tegenstanders verstoorde.

In 2001 patenteerden Paul Hawkins en David Sherry een "volgsysteem voor balspelen" dat in hetzelfde jaar werd getest in een cricketwedstrijd tussen Pakistan en Engeland. Sinds 2006 wordt het systeem actief gebruikt bij tennis en in 2012 keurde de IFAB (International Council of Football Associations) het gebruik van de Hawk-Eye in het voetbal goed.

Wat is Hawk-Eye?

De Hawk-Eye-software is gebaseerd op motion capture-technologie (een methode om objecten te animeren met behulp van geautomatiseerde beeldherkenning). In het voetbal bestaat dit systeem uit 14 camera's, 7 rond elk doel. Elk van de camera's bestrijkt de gameruimte onder een bepaalde hoek en neemt ongeveer 600 frames per seconde in beslag.

De spelregels zijn toegevoegd aan het programma. Het systeem herkent de bal op de achtergrond van het veld, de spelers of het publiek bij elke snelheid. Van de beelden die van elke camera zijn verkregen, wordt een driedimensionaal model van de coördinaten van de bal gebouwd. In het voetbal zijn de coördinaten van de bal nodig om controversiële kwesties op te lossen over het feit dat de bal de doellijn is gepasseerd, d.w.z. voor automatische hoofddetectie. Het signaal om over de doellijn te gaan wordt binnen een halve seconde gegeven.

Deze technologie heeft meer dan eens controversiële momenten in de meest serieuze competities ter wereld opgelost. De verbetering en distributie ervan gaat door.

Aanbevolen: