Hoe Maak Je Een Stoomgenerator?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Stoomgenerator?
Hoe Maak Je Een Stoomgenerator?

Video: Hoe Maak Je Een Stoomgenerator?

Video: Hoe Maak Je Een Stoomgenerator?
Video: Hoe maak je een cobblestone generator - Minecraft boek 2 2024, Mei
Anonim

Stoomgeneratoren worden gebruikt in een breed scala van industrieën en zijn essentieel voor de productie van stoom. Ze kunnen ook in huis worden gebruikt voor het reinigen en desinfecteren van verschillende oppervlakken. Dergelijke stoomgeneratoren maken het mogelijk om het gebruik van synthetische wasmiddelen volledig te elimineren en het waterverbruik te verminderen.

Hoe maak je een stoomgenerator?
Hoe maak je een stoomgenerator?

instructies:

Stap 1

Gebruik een propaangasfles als basis voor uw toekomstige stoomgenerator. De grootte wordt gekozen afhankelijk van de hoeveelheid stoom die moet worden geproduceerd. Houd rekening met de veiligheidsregels, laat al het gas uit de cilinder ontsnappen en schroef vervolgens voorzichtig de koperen klep los. Het is noodzakelijk om de binnenkant te wassen. Gebruik hiervoor uw gebruikelijke afwasmiddel en warm water. Was de cilinder totdat de gasgeur verdwijnt. Laat de behuizing goed drogen.

Stap 2

Plaats het verwarmingselement in de bodem van de cilinder. Ontwikkel zelf een houder voor hen uit de beschikbare materialen, rekening houdend met het feit dat deze bestand moet zijn tegen een druk van minimaal 6 atmosfeer en dat u elektrische verwarmingselementen kunt vervangen in geval van burn-out. Deze elementen worden geselecteerd met een snelheid van 3 kW per 10 liter water.

Stap 3

Installeer vier extra buizen met schroefdraad bovenop de cilinder. Er worden automatiseringsapparatuur, een overdrukventiel en een ventiel voor het vullen van de stoomgenerator met water op geschroefd. Aan de zijkant ook een buis met een kogelkraan op een afstand van 10 cm van het bovenste punt lassen. Het zal fungeren als een vloeistofniveau. Wanneer de fles gevuld is met water, gaat dit ventiel open. Zodra er water uit stroomt, moet je het proces stoppen.

Stap 4

Wijzig de messing cilinderklep. Heb het doormidden gezien. Verwijder de bovenste pen en boor opnieuw gaten van 15 mm. Knip de schroefdraad af en schroef de kogelkraan vast, die wordt gebruikt voor stoomextractie.

Stap 5

Gebruik kant-en-klare wijzercontact-manometers als instrumentatie voor de stoomgenerator. De ene sensor regelt de druk en de andere de temperatuur. Sluit de apparaten in serie aan, die de verwarming uitschakelen wanneer een beperking wordt geactiveerd door een van de parameters. De opneemspoel van een magnetische starter kan als belasting worden gebruikt.

Aanbevolen: