Wat Zijn Slimme Brillen?

Wat Zijn Slimme Brillen?
Wat Zijn Slimme Brillen?

Video: Wat Zijn Slimme Brillen?

Video: Wat Zijn Slimme Brillen?
Video: Is de slimme bril 'the next big thing'? 2024, Mei
Anonim

De eerste informatie over de slimme bril GoogleGlasses - een nieuw project van Google - verscheen begin 2012 en al in april op een conferentie in San Francisco demonstreerde het hoofd van het bedrijf, Sergey Brin, het werk van hun prototype in actie.

Wat zijn slimme brillen?
Wat zijn slimme brillen?

Tot nu toe is de bril van de toekomst qua uiterlijk een breed montuur zonder bril met een klein display net boven het rechteroog. Ze hebben ook een draadloze microchip, een ingebouwde videocamera, een knop voor video en fotografie.

Het heads-up display geeft in realtime veel verschillende informatie weer: over de luchttemperatuur, over inkomende oproepen, over de geografische locatie van de gebruiker, over de optimale route en nog veel meer. Video's en foto's die onderweg zijn gemaakt, kunnen onmiddellijk op sociale netwerken worden geplaatst en uw nieuwe indrukken kunnen worden gedeeld in videochat. Qua gewicht is het toestel niet zwaarder dan een gewone zonnebril.

Er wordt van uitgegaan dat de gadget op het Android-platform zal draaien en met alle Android-apparaten zal synchroniseren. De draadloze verbinding vindt plaats via de WLAN-module of via 3G/4G. Kaarten, locatie-informatie wordt geleverd door GPS.

Wat betreft de bediening van het apparaat, de knoppen projecteren het display en het is voldoende om een paar seconden naar de knop te kijken om de vereiste functie te activeren. Aangenomen wordt dat de bril zowel met de stem als vanaf een smartphone te bedienen is.

Het technische wonder is al te bestellen voor $ 1.500, maar het laboratoriumwerk gaat door. Een creatief team onder leiding van Steve Lee, Babak Parviz en Sebastian Tran werkt hard aan de functionaliteit van het product. Voor experts is het nog niet duidelijk wat gebruikers ten koste van de gebruikelijke communicatiemiddelen willen laten varen omwille van de bril, die bovendien veel geld kost.

Om de massamarkt van vandaag te veroveren, moet een gadget letterlijk het leven van een modern persoon veranderen, bovendien om het tegen een redelijke prijs te doen. Tijdens de presentatie zei Sergei Brin dat tegen 2014 de massale verkoop van "slimme brillen" veel goedkoper zal worden.

Aanbevolen: