Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Radio?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Radio?
Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Radio?

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Radio?

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Radio?
Video: Wat te doen als FM van de kabel verdwijnt? 2024, Mei
Anonim

Om ervoor te zorgen dat de radio-ontvanger met vertrouwen verre zenders kan opvangen, is een hoogwaardige buitenantenne nodig. Het is gemakkelijk om het zelf te doen, met een paar uur vrije tijd en met de eenvoudigste gereedschappen en materialen.

Hoe maak je een antenne voor een radio?
Hoe maak je een antenne voor een radio?

Noodzakelijk

  • - koperdraad in vernisisolatie met een diameter van 0,3-0,5 mm;
  • - boren;
  • - soldeerbout.

instructies:

Stap 1

Kies een locatie waar de buitenantenne zal worden geplaatst. Als u in een privéwoning woont, kunt u deze het beste op de nok van het dak installeren. Om dit te doen, bevestigt u aan beide zijden van de nok sterke latten van ongeveer een halve meter hoog en bevestigt u porseleinen isolatoren erop. De antenne wordt tussen de isolatoren gespannen; een valdraad gaat van daaruit naar de kamer naar de radio-ontvanger.

Stap 2

Als alternatief kan het ene uiteinde van de antenne aan een boom worden bevestigd, altijd met behulp van een isolator, het andere op het dak of op het raamkozijn. Als u in een gebouw met meerdere verdiepingen woont en u niet de mogelijkheid heeft om de antenne op het dak te plaatsen of tot een boom uit te rekken, moet u deze in het huis langs de contouren van het raamkozijn bevestigen. Maar het rendement van zo'n antenne is lager dan dat van een buitenantenne.

Stap 3

Om een antenne te maken, hebt u een draad in vernisisolatie nodig met een diameter van 0,3-0,5 mm. Hieruit moet u met behulp van een boor een antennesnoer draaien, hiervoor moet u de draad eerst 20-30 keer uitrekken tot de gewenste lengte (bijvoorbeeld 10 meter), vastklampend aan gehamerde spijkers of draadhaken. Verwijder vervolgens de draden van een van de haken, klem in een boormachine en draai een strak vastgelopen touw.

Stap 4

Op de plaats waar de valdraad van de antenne zal gaan, draai het touw een beetje los, strip alle kernen tot een lengte van 2-3 cm, schroef de gestripte valdraad erop en soldeer voorzichtig. Bevestig de voltooide antenne aan isolatoren en breng de drop-draad de kamer in. Soldeer een geschikte plug aan het uiteinde.

Stap 5

In plaats van een antennesnoer kunt u een bezem gebruiken die is gemaakt van een bundel stukjes dik, 1-2 mm in diameter, koperdraad met een lengte van ongeveer een halve meter. De bundel draden wordt in een geschikte metalen beker gestoken - bijvoorbeeld aluminium uit een condensator, en gevuld met soldeer. De antenne wordt op de hoogst mogelijke plaats bevestigd; een valdraad gaat van daaruit naar de kamer.

Stap 6

Als er een externe antenne beschikbaar is, moet een bliksemschakelaar worden geïnstalleerd. Tijdens een onweersbui wordt de antenne losgekoppeld van de radio en met een schakelaar kortgesloten naar de aardedraad.

Aanbevolen: