Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een TV

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een TV
Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een TV

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een TV

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een TV
Video: Diy || How to make HDTV antenna || It really works 2024, Mei
Anonim

Om tv te kijken, heb je een tv-signaal van hoge kwaliteit nodig, wat betekent dat je een goede antenne nodig hebt die dit signaal oppikt en naar je tv stuurt. Om ervoor te zorgen dat de antenne correct werkt, moet deze worden afgestemd op een specifiek frequentiebereik. Hoe beter uw antenne is en hoe beter deze is gemaakt, hoe helderder en beter het televisiebeeld op het scherm zal zijn. Ook moet de golfvormimpedantie van de antenne overeenkomen met de kabel. Een eenvoudige antenne met uw eigen handen maken is niet zo moeilijk.

Hoe maak je een antenne voor een TV
Hoe maak je een antenne voor een TV

instructies:

Stap 1

Maak een antenne van kopertape of buizen. Voor de antenne kunt u elk metalen profiel nemen - hoogfrequente stromen zullen zich voortplanten in een dunne laag van het metalen oppervlak. Metaal kan van alles zijn - je kunt koper, brons, staal, messing of aluminium gebruiken. Het belangrijkste is dat dit deel gelijkmatig en soepel is. Omdat aluminium de neiging heeft om oxide te vormen, zijn koper en messing de beste antennematerialen.

Stap 2

Sluit de coaxkabel aan op de antenne-elementen en dicht de aansluitingen af met geplastificeerde epoxyharsen om de aansluitingen tegen vocht te beschermen.

Stap 3

Ontvet na montage het antenne-oppervlak grondig en schilder het in meerdere lagen om metaalcorrosie te voorkomen. Een goed materiaal om te schilderen is auto-email of nitro-email.

Stap 4

Correleer de karakteristieke impedantie van de antenne met de karakteristieke impedantie van de kabel met behulp van een lus. Hoe goed de golfimpedanties van de kabel en antenne op elkaar zijn afgestemd, hangt af van hoe hoogwaardig en ononderbroken het beeld op uw tv-scherm zal zijn.

Stap 5

Zoek uit wat de karakteristieke impedantie van de geselecteerde kabel is, maar neem geen kabel met een impedantie van minder dan 75 ohm.

Aanbevolen: