Hoe Een Joystick In Te Stellen

Hoe Een Joystick In Te Stellen
Hoe Een Joystick In Te Stellen

Video: Hoe Een Joystick In Te Stellen

Video: Hoe Een Joystick In Te Stellen
Video: How To Draw A Joystick 2024, April
Anonim

Een game-joystick kan een vrij complexe elektronische eenheid zijn, vergelijkbaar met een echt vliegtuigstuur en uitgerust met veel extra functies en mogelijkheden, maar in de regel is het een heel eenvoudig apparaat met een handvat en een paar knoppen. Moeilijkheden bij het instellen van een joystick zijn meestal alleen te wijten aan de Chinese oorsprong en het ontbreken van duidelijke instructies.

Hoe een joystick in te stellen
Hoe een joystick in te stellen
  1. Voordat u de joystick kunt configureren, moet deze worden aangesloten. Hiervoor wordt de gamepoort van de geluidskaart gebruikt. Het is wenselijk om de joystick aan te sluiten op een spanningsloze computer.
  2. Nadat de joystickconnector met succes is aangesloten op de socket op de geluidskaart en de computer is opgestart, gaan we verder met het installeren van de stuurprogramma's vanaf de schijf die eraan is bevestigd. In de regel is alles hier eenvoudig: de installatiewizard stelt een paar eenvoudige vragen en voert alle noodzakelijke acties zelfstandig uit.
  3. In de regel is er een speciaal programma op de schijf om de joystick te configureren. Hiermee kunt u voor elk spel een apart profiel maken, waarin de parameters van de manipulator worden opgeslagen. Stel de profielnaam in (het is redelijk om namen te bedenken die overeenkomen met de naam van het spel, om in de toekomst niet in de war te raken), en geef vervolgens de overeenstemming van de joystickknoppen aan de spelacties aan.
  4. Laten we apart stilstaan bij het instellen van de joystickgevoeligheid. Om te beginnen moet deze kleiner worden ingesteld, anders zal uit gewoonte de reactie van game-objecten op de bewegingen van de joystick te scherp zijn.
  5. Nu weet het systeem dat er een joystick is, maar dit betekent niet dat het in games zal werken. De meeste spellen zijn in eerste instantie ingesteld om met een toetsenbord te werken, omdat er in tegenstelling tot een joystick altijd een toetsenbord is. Daarom is het in het spel zelf noodzakelijk om aan te geven dat de joystick aanwezig is en het wenselijk is om deze te gebruiken. In het spel moet ook de joystick worden geconfigureerd, maar dit proces is meestal eenvoudig en ook uniek voor elk spel. Als je problemen hebt - raadpleeg de handleiding van het spel, daar moet het in detail worden beschreven.
  6. Als je problemen ondervindt met de joystick in het spel, controleer dan alle stappen in dezelfde volgorde: of de joystick is aangesloten en of deze stevig in de socket is geïnstalleerd, of de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. Als het probleem aanhoudt, probeer dan een ander spel met de joystick. Als alles in een ander spel in orde is, is er een probleem met het spel en moet je contact opnemen met de technische ondersteuning van het spel

Aanbevolen: