Schermvergrendeling Op Een Tablet Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Schermvergrendeling Op Een Tablet Uitschakelen
Schermvergrendeling Op Een Tablet Uitschakelen

Video: Schermvergrendeling Op Een Tablet Uitschakelen

Video: Schermvergrendeling Op Een Tablet Uitschakelen
Video: How to turn off PIN security on the Android lock screen 2024, April
Anonim

Bijna elk mobiel apparaat heeft een speciale modus die na een bepaalde tijd start. Deze modus wordt het vergrendelscherm genoemd.

Schermvergrendeling op een tablet uitschakelen
Schermvergrendeling op een tablet uitschakelen

Schermvergrendeling

Absoluut elk mobiel apparaat gaat, na een bepaalde tijd waarin dit apparaat op geen enkele manier is gebruikt, in de schermvergrendelingsmodus. Het is vermeldenswaard dat in de nieuwste versies van mobiele apparaten verschillende widgets begonnen te verschijnen die op het vergrendelde scherm kunnen worden weergegeven en gebruikt. Als de gebruiker snel toegang moet krijgen tot het apparaat en zijn functies, dan zit zo'n scherm natuurlijk alleen maar in de weg. Dus het is misschien beter als je het gewoon uitschakelt.

Het scherm vergrendelen kan: met een grafisch wachtwoord, met het invoeren van een pincode, of gewoon door de slider te slepen. Het is vermeldenswaard dat de grafische vergrendeling en de pincode de beste optie zijn, omdat niemand behalve u toegang heeft tot het apparaat en de vertrouwelijkheid van informatie niet wordt aangetast, wat betekent dat het meer aan te raden is om alleen dergelijke opties voor schermvergrendeling te gebruiken.

Schermvergrendeling uitschakelen

Om de schermvergrendeling uit te schakelen, opent u gewoon het menu van het mobiele apparaat en gaat u naar het gedeelte "Instellingen" en selecteert u vervolgens het item "Beveiliging". Er verschijnt een vrij grote lijst waar u "Schermvergrendeling" moet zoeken en selecteren. Hier kan de gebruiker verschillende waarden instellen en om het uit te schakelen, selecteert u het juiste item ("Uitschakelen" of "Annuleren"). Na het toepassen van deze wijzigingen gaat het apparaat direct na het indrukken van de aan/uit-knop automatisch naar het bureaublad. Als gevolg hiervan gaat het scherm gewoon uit, maar is er geen schermvergrendeling meer. Om het te retourneren, moet u naar dezelfde sectie gaan en het item "Inschakelen" selecteren.

Het is de moeite waard om te onthouden dat een schermvergrendeling (met een wachtwoord) de perfecte manier is om de informatie die op uw apparaat is opgeslagen te beschermen tegen onbevoegde personen. Als u het vergrendelingsscherm verwijdert, kunnen mensen die toegang hebben tot uw apparaat uw vertrouwelijke informatie natuurlijk te weten komen, en als ze hun mobiele apparaat verliezen, kunnen ze er ten volle van profiteren. In dit opzicht blijkt dat als u het vergrendelscherm moet uitschakelen, u kunt overwegen verschillende beveiligingstoepassingen te installeren. Tegenwoordig zullen ze niet moeilijk te vinden zijn, bijvoorbeeld in de Google Play Market of AppStore. Sommigen van hen stellen de gebruiker in staat om het apparaat op afstand te vergrendelen of het geheugen en alle bestanden volledig te wissen. Dit is vooral het geval als uw telefoon of tablet is verloren of gestolen.

Aanbevolen: