Hoe Maak Je Een CCTV-camera?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een CCTV-camera?
Hoe Maak Je Een CCTV-camera?

Video: Hoe Maak Je Een CCTV-camera?

Video: Hoe Maak Je Een CCTV-camera?
Video: How to make Spy Cctv Camera at Home - with old mobile Camera 2024, Mei
Anonim

Een kant-en-klare set voor videobewaking, bestaande uit een camera in een behuizing en een speciale monitor, is vrij duur. Een miniatuur "halffabrikaat" bord helpt u de camera zelf in elkaar te zetten en een gewone huishoudelijke tv als monitor te gebruiken.

Hoe maak je een CCTV-camera?
Hoe maak je een CCTV-camera?

instructies:

Stap 1

DIY-borden voor CCTV-camera's worden in dezelfde winkels verkocht als kant-en-klare camera's die voor dit doel zijn ontworpen. Ze verschillen van elkaar door de aanwezigheid van een achtergrondverlichting en een microfoon, het type afbeelding (kleur of zwart-wit) en resolutie. Koop een bord dat bij je past.

Stap 2

Gebruik een klein plastic doosje als behuizing voor je zelfgemaakte camera. Maak er een gat in langs de diameter van de lens, evenals vier montagegaten die qua locatie en diameter overeenkomen met dezelfde gaten op het bord. Zet de laatste vast met vier schroeven, moeren en ringen, en gebruik bussen van een geschikte lengte, gemaakt van een plastic houder van een vulpen, zodat deze niet breekt door drukkrachten. Als je een microfoon en LED's hebt, zijn daar ook gaten voor nodig.

Stap 3

Plaats in dezelfde doos een aansluitblok met drie of vier contacten (afhankelijk van of het bord een microfoon heeft). Ontdek de overeenkomst van de kleuren van de draden met hun doel in de instructies voor het bord. Sluit ze aan één kant aan op het klemmenblok.

Stap 4

Boor een gat in de doos voor kabelinvoer. Gebruik een tweeaderig netsnoer met gekleurde draden om de stroom aan te sluiten om polariteitsomkering te voorkomen. Sluit de negatieve draad aan op de gemeenschappelijke draad van het bord en de positieve draad op degene die bedoeld is voor het leveren van stroom. Gebruik afgeschermde kabels voor beeld- en geluidssignalen (indien uitgerust met een microfoon). Verbind hun vlechten met de gemeenschappelijke draad en de centrale kernen met de overeenkomstige draden van het bord.

Stap 5

Sluit het netsnoer, rekening houdend met de polariteit, aan op de gestabiliseerde 12 V-voeding en de afgeschermde kabels op de RCA-stekkers. Sluit ze aan op de video- en audio-aansluitingen van uw tv. Sluit daarna pas de voeding en de tv aan. Selecteer bij dat laatste de video-ingang waarop de zelfgemaakte camera is aangesloten. Controleer de prestaties.

Aanbevolen: