Hoe U De Beeldkwaliteit Van Uw Tv Kunt Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Beeldkwaliteit Van Uw Tv Kunt Verbeteren
Hoe U De Beeldkwaliteit Van Uw Tv Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Beeldkwaliteit Van Uw Tv Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Beeldkwaliteit Van Uw Tv Kunt Verbeteren
Video: Welke factoren bepalen de Beeldkwaliteit van je TV? 2024, Mei
Anonim

Na het kopen van een nieuwe tv krijg je na een tijdje vaak het gevoel dat het beeld erop op de een of andere manier "niet zo is". En als het fijn afstemmen van de kanalen en het stofvrij maken van het scherm geen positief effect hebben, dan is er maar één conclusie: de beeldparameters die in de winkel zijn ingesteld, zijn niet geschikt voor uw kijkomstandigheden van tv-programma's. Laten we een paar professionele stappen bekijken om "niet-professioneel" de basisbeeldinstellingen thuis aan te passen.

Hoe u de beeldkwaliteit van uw tv kunt verbeteren
Hoe u de beeldkwaliteit van uw tv kunt verbeteren

Noodzakelijk

Voor het instellen heb je een werkende afstandsbediening, een gebruiksaanwijzing, een dvd-speler en schijven met hoogwaardige opnames van meerdere breedbeeldfilms nodig (zodat bij het afspelen donkere balken boven en onder aan het beeld verschijnen). Je kunt zonder speler en een van de tv-zenders instellen, maar helemaal handig is dit niet

instructies:

Stap 1

Sluit de speler aan op de tv, begin de film te kijken en ga naar het instellingenmenu.

Stap 2

Pas de helderheid van het beeld aan. Dit gebeurt als volgt. Pauzeer het afspelen op een frame met ongeveer gelijke hoeveelheden licht en donker. Verhoog de helderheid tot de maximale waarde en verlaag deze geleidelijk totdat de balken aan de boven- en onderkant zwart zijn. Als afzonderlijke details in het frame tegelijkertijd niet van elkaar te onderscheiden zijn, voeg dan wat helderheid toe.

Stap 3

Pas het contrast aan. Aanpassing gebeurt op een afbeelding met een wit object en zichtbare donkere details (sneeuw en bomen, gletsjer met scheuren, enz.). Verhoog het contrast tot het maximum. Begin het dan geleidelijk af te bouwen. Vergrendel het niveau wanneer donkere details wazig en subtiel worden. Begin daarna het niveau te verhogen totdat je een normaal beeld krijgt.

Stap 4

Pas de kleurverzadiging (chroma) aan. Op een frame met een menselijk gezicht pas je de instellingen het beste aan. Verhoog de kleurkwaliteit totdat u een "superbruin" gezicht krijgt en verminder deze vervolgens totdat u natuurlijke kleuren krijgt, zonder roodheid op de verkeerde plaatsen.

Stap 5

Past de kleurtint en scherpte aan. De meest acceptabele instellingen zijn 50 (kleur) en 0 (scherpte). Verander alleen als het duidelijk nodig is.

Aanbevolen: