Hoe U De Afdrukkwaliteit Van Uw Printer Kunt Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Afdrukkwaliteit Van Uw Printer Kunt Verbeteren
Hoe U De Afdrukkwaliteit Van Uw Printer Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Afdrukkwaliteit Van Uw Printer Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Afdrukkwaliteit Van Uw Printer Kunt Verbeteren
Video: How to Improve the Printing Quality Of Your Printer 2024, April
Anonim

Printers kunnen in verschillende modi werken die verschillen in afdrukkwaliteit en snelheid, maar ook in zuinigheid. Bovendien verslijten ze tijdens het gebruik en worden ze vuil, wat de kwaliteit van de resulterende afdrukken verslechtert.

Hoe u de afdrukkwaliteit van uw printer kunt verbeteren
Hoe u de afdrukkwaliteit van uw printer kunt verbeteren

instructies:

Stap 1

Als u een dot-matrixprinter in tekstmodus gebruikt, gebruikt u de knoppen op het voorpaneel om de afdrukkwaliteit te wijzigen. Wanneer u overschakelt naar de NLQ-modus (Near Letter Quality), drukt het apparaat langzamer af, maar met een betere kwaliteit dan in de conceptmodus, en neemt het inktverbruik per pagina toe.

Stap 2

Als u een dot-matrix-, inkjet- of laserprinter in grafische modus gebruikt, voert u het hulpprogramma Printerinstellingen uit (de manier waarop u deze start, hangt af van het besturingssysteem dat u gebruikt). Selecteer een printer en selecteer vervolgens in de instellingen het gewenste compromis tussen snelheid, kwaliteit en afdrukkosten.

Stap 3

Onthoud dat in elke printer, ongeacht het ontwerp, niet alleen cartridges, maar ook motoren een eindige hulpbron hebben. Afdrukken van lage kwaliteit verbruiken minder inkt, inkt of toner, maar de motoren moeten sneller draaien en slijten sneller.

Stap 4

Als de laserprinter vaag begint af te drukken met witte strepen, schudt u de cartridge horizontaal. Daarna is het mogelijk om nog enkele tientallen pagina's af te drukken. Daarna moet deze worden vervangen of bijgevuld.

Stap 5

Als de strepen op de afdruk van de laserprinter niet wit maar zwart zijn, laat de machine dan professioneel reinigen en voorkomen.

Stap 6

Gebruik voor het bijvullen van lasercartridges de diensten van alleen werkplaatsen die ze reinigen met een stofzuiger, zelfs als hun diensten duurder zijn. Vervang de cartridge door een nieuwe na drie of vier keer bijvullen en geef de oude af (sommige werkplaatsen kopen ze zelfs).

Stap 7

In tegenstelling tot wat fabrikanten beweren, presteren inkjetprinters beter en gaan ze langer mee wanneer ze worden gebruikt met een continu inkttoevoersysteem (CISS). Dit komt doordat er bij gebruik geen lucht in de buizen komt, zoals bij het wisselen van cartridges. Gebruik bij deze systemen alleen inkt van hoge kwaliteit. Onthoud dat zelfs ze veel sneller vervagen dan het origineel, dus bescherm uw afdrukken tegen direct zonlicht. Gebruik de printer regelmatig om te voorkomen dat de printkop uitdroogt.

Aanbevolen: