Hoe U De Kwaliteit Van Uw Muziek Kunt Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Kwaliteit Van Uw Muziek Kunt Verbeteren
Hoe U De Kwaliteit Van Uw Muziek Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Kwaliteit Van Uw Muziek Kunt Verbeteren

Video: Hoe U De Kwaliteit Van Uw Muziek Kunt Verbeteren
Video: Yamaha Genos demo - Peter Baartmans bij Keymusic 2024, Maart
Anonim

Manieren om de kwaliteit van audiobestanden te verbeteren zijn onderverdeeld in 2 soorten: niet-vervormend en vervormend. Bij een vervormende verwerkingsmethode veranderen de oorspronkelijke verhoudingen van het niveau van frequenties en amplitudes van geluid, en bij een niet-vervormende methode verandert het niveau van alle amplitudes gelijktijdig of blijft ongewijzigd.

Hoe u de kwaliteit van uw muziek kunt verbeteren
Hoe u de kwaliteit van uw muziek kunt verbeteren

Noodzakelijk

computer, Sound Normalizer-programma

instructies:

Stap 1

De meest gebruikelijke vervormende methode is het aanpassen van het geluid met behulp van een equalizer, en de meest gebruikelijke niet-vervormende methode is een normalizer. Om de kwaliteit van uw muziek te verbeteren, kunt u de voorkeur geven aan normalisatie van een audiobestand. De betekenis van normalisatie ligt in het veranderen van de amplitude van het originele signaal; voor het oor wordt het gevoeld als het veranderen van het volume van een audiobestand. De verhouding van de stilste waarde tot de luidste waarde verandert, d.w.z. er is een uitbreiding van het dynamisch bereik. Wanneer het bereik juist kleiner wordt, wordt het geluid van het bestand eentoniger, de dynamiek en helderheid van de compositie gaat verloren.

Stap 2

Op internet kun je veel programma's vinden om de kwaliteit te verbeteren, de handigste manier is om het programma Sound Normalizer te gebruiken. Download en installeer het op uw computer.

Stap 3

Start het programma en klik op de knop "Openen" bovenaan het scherm. Selecteer in het geopende venster het gewenste nummer (of de hele map, met behulp van de "Batch Processor"-functie) en klik op openen. Na het uploaden van het audiobestand moet je de compositie analyseren. Er zijn twee normalisatiemethoden beschikbaar voor selectie.

Stap 4

Als je meerdere nummers van hetzelfde genre moet verbeteren, beperk jezelf dan tot piekgeluidnormalisatie om tijd te besparen. Dit soort normalisatie stelt het dynamische bereik van het geluid voor alle geselecteerde songs op hetzelfde niveau in. Als u de kwaliteit van composities van verschillende genres of uitvoeringsstijlen wilt verbeteren, gebruikt u normalisatie naar het gemiddelde niveau. In tegenstelling tot pieknormalisatie, stelt dit type normalisatie het dynamische bereik voor elke compositie afzonderlijk in.

Stap 5

Selecteer het type dat u nodig heeft en klik op de knop "Controleren". Na enkele seconden stelt het programma de gewenste waarden in. Corrigeer, indien nodig, de normalisatieniveaus, stel het volume van het audiobestand in en klik op de knop "Normaliseren". Sla na het voltooien van de bewerking het bestand op of converteer het naar een ander formaat.

Aanbevolen: