Hoe Een Versterker Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Versterker Te Repareren?
Hoe Een Versterker Te Repareren?

Video: Hoe Een Versterker Te Repareren?

Video: Hoe Een Versterker Te Repareren?
Video: Amplifier repair - How do car amps work? Part 1 2024, Mei
Anonim

Als de geluidsversterker plotseling niet meer functioneert, is dit hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een beschadiging van de spreekspoel van de luidspreker of een slechte montage. Zelfs als u geen expert bent in de basisprincipes van radiotechniek, kunt u de versterker zelf repareren.

Hoe een versterker te repareren?
Hoe een versterker te repareren?

Noodzakelijk

  • - soldeerbout met soldeer;
  • - warmtegeleidende pasta;
  • - tester;
  • - vergrootglas.
  • - set schroevendraaiers.

instructies:

Stap 1

Koppel alle luidsprekers, netvoeding en signaaldraden los van de versterker en verwijder deze van de apparatuurstandaard. Zorg voor de verlichting.

Stap 2

Verwijder de bovenste en onderste afdekkingen van de versterker - gebruik een geschikte schroevendraaier om de bevestigingsbouten los te draaien en demonteer vervolgens voorzichtig beide afdekkingen.

Stap 3

Reinig indien nodig de binnenkant van het apparaat met een stofzuiger van stof.

Stap 4

Onderzoek de versterkerkaarten. Gebruik een vergrootglas om zelfs de kleinste details te zien.

Stap 5

Controleer eerst de voedingstransformator. Controleer met behulp van een tester de spanning op alle klemmen van de transformatiewikkelingen, te beginnen met de vermogensdiodebrug. Indien in orde, controleer en vervang, indien nodig, de netzekering.

Stap 6

Schakel de versterker in en meet vervolgens opnieuw de spanning aan de ingang van de diodebrug. Bij afwezigheid van de laatste, verdamp de diodebrug. Controleer de integriteit van de diodes met een tester. Vervang de brug indien nodig.

Stap 7

Voordat u een nieuwe diodebrug soldeert, moet u ervoor zorgen dat de uitgangstransistors van de versterker in goede staat verkeren en dat hun behuizingen niet zijn kortgesloten met de radiator. Als u defecte transistoren vindt, vervang ze dan. Demonteer indien nodig bruikbare onderdelen van de radiator en monteer ze vervolgens weer met micapakkingen. Om de warmteafvoer naar de radiator te verbeteren, smeert u deze met warmteoverdrachtpasta.

Stap 8

De volgende stap is om de details van de eindversterker te controleren. Wanneer de uitgangstransistoren beschadigd zijn, lijden de kleine weerstanden die de transistors verbinden met de vorige versterkertrap vaak mee.

Stap 9

De elektroden van de condensatoren van de voeding mogen niet met elkaar worden kortgesloten. Controleer het.

Stap 10

Nadat u zich ervan heeft verzekerd dat er geen kortsluitingen zijn op de voedingsbussen, defecte elementen van de eindversterker, installeert u de diodebrug en de netzekering opnieuw en maakt u vervolgens een testschakelaar. Als er geen defecte onderdelen zijn, is de versterker direct klaar voor gebruik.

Stap 11

Installeer de onder- en bovenafdekkingen op hun plaats, controleer de luidsprekerimpedantie, die moet overeenkomen met de waarde in het paspoort van het apparaat. Nadat u zich ervan heeft vergewist dat de luidsprekers goed werken, sluit u de netvoeding, signaaldraden en luidsprekers aan op het apparaat.

Aanbevolen: