Telefoons Repareren

Inhoudsopgave:

Telefoons Repareren
Telefoons Repareren

Video: Telefoons Repareren

Video: Telefoons Repareren
Video: Zelf je iPhone scherm repareren in 3 minuten! 2024, Mei
Anonim

Als de telefoon niet meer werkt en de garantieperiode niet is verstreken, hebt u het recht van uw keuze: breng het apparaat terug naar de winkel en krijg het geld terug, vervang het defecte apparaat van de verkoper door een ander, of ga ermee akkoord om het te laten repareren op het servicecentrum. Anders heb je maar één optie - de telefoon aan de werkplaats geven, maar niet gratis. Maar voordat u de telefoon naar een servicecentrum brengt, moet u proberen zelf de oorzaak van de storing te achterhalen en deze op te lossen.

Telefoons repareren
Telefoons repareren

Noodzakelijk

Een set schroevendraaiers, tangen, vergrootglas, pincet, lange naald, tester

instructies:

Stap 1

Allereerst heb je speciaal gereedschap nodig om je telefoon te repareren, in ieder geval een set schroevendraaiers.

Stap 2

Zoek op internet naar de reparatie- en onderhoudshandleiding voor uw telefoonmodel (servicehandleiding). Hieruit kunt u leren hoe u het kunt demonteren en weer in elkaar zetten. De handleiding zal hoogstwaarschijnlijk in het Engels zijn, maar meestal vergezeld van foto's die de uitgevoerde handelingen illustreren.

Stap 3

Voer een extern onderzoek van de telefoon uit op mechanische schade. Ga dan verder afhankelijk van de aard van de storing. Zowel een hardwarestoring als een storing in verband met het softwaregedeelte van de telefoon zijn mogelijk. Sommige kunnen eenvoudig worden geëlimineerd door de firmware te vervangen door een nieuwere of door de bestaande software opnieuw te installeren. Let bij het controleren van de telefoon allereerst op de contacten (toetsenbordconnector, lus, antenne).

Stap 4

Als de telefoon niet wordt ingeschakeld. Haal de batterij eruit. Inspecteer de pinnen en de stroomconnectoren. Controleer de accuspanning. Maak je contacten schoon. Als dat niet werkt, plaatst u een andere bekende goede batterij. Zet je mobiele telefoon aan. Als het werkt, dan zat de reden er juist in.

Stap 5

Als de telefoon het netwerk niet ziet, schrijft hij "Zoek naar een netwerk". Een mogelijke oorzaak is een storing van de simkaart. Plaats een andere. Als het apparaat het netwerk opnieuw niet ziet, bevindt u zich mogelijk in een gebied zonder radiosignaal.

Stap 6

De telefoon laadt niet op (er is geen oplaadindicator op het scherm). Het apparaat zelf werkt. Controleer eerst of de oplader goed werkt. Meet de spanning aan de uitgang van de lader. Het moet overeenkomen met zijn kenmerken. Als de oplader goed is, vervangt u de batterij.

Stap 7

Een van de meest onbetrouwbare onderdelen van een telefoon is de flexkabel (vooral bij clamshell-telefoons). Deze is zelf te vervangen, zonder solderen (niet bij alle modellen).

Stap 8

Als de telefoon in het water heeft gelegen, verwijder dan de batterij. Demonteer de machine en droog hem enkele uren op een warme plaats. Veeg vervolgens de contacten af met alcohol, zet het apparaat weer in elkaar nadat het is opgedroogd.

Aanbevolen: