Projector: Hoe Doe Je Het Zelf?

Inhoudsopgave:

Projector: Hoe Doe Je Het Zelf?
Projector: Hoe Doe Je Het Zelf?

Video: Projector: Hoe Doe Je Het Zelf?

Video: Projector: Hoe Doe Je Het Zelf?
Video: Projector | NL Tech Life Hack 2024, Mei
Anonim

Ook vandaag de dag is het soms nodig om een filmstrip of dia te bekijken. Een moderne kantoorvideoprojector is hiervoor niet geschikt en de kosten zijn onbetaalbaar hoog. Een zelfgemaakte projector helpt je uit de situatie te komen.

Projector: hoe doe je het zelf?
Projector: hoe doe je het zelf?

instructies:

Stap 1

Gebruik een gewone tekenliniaal als een geïmproviseerde optische bank. Bevestig de buisvormige batterijlamp met behulp van de beugel strikt horizontaal.

Stap 2

Neem meerdere identieke kleine verzamellenzen. Steek ze in een buis met een geschikte diameter. Installeer deze buis voor de lantaarn. Bevestig het ook strikt horizontaal met een beugel.

Stap 3

Maak een frame voor het installeren van een dia- of filmstripvoorschot van elk geschikt materiaal. De belangrijkste vereiste hiervoor is dat het op geen enkele manier de drager bekrast. Plaats deze strikt verticaal voor de lensbuis.

Stap 4

Gebruik een groot vergrootglas als lens. Plaats het op een beugel van een dergelijke structuur die beweging langs de liniaal mogelijk maakt. Het midden van het vergrootglas moet worden uitgelijnd met het midden van het frame op de filmstrip of transparant.

Stap 5

Verduister de kamer volledig en zet de zaklamp aan. Als u een diafragma gebruikt, plaatst u de liniaal zijwaarts, anders wordt het frame 90 graden gedraaid. Richt de projector op een muur. Stel het beeld scherp door de lens langs de liniaal te bewegen. Houd er rekening mee dat naarmate de afstand van de muur tot de projector groter wordt, het beeld groter wordt en de helderheid afneemt. Stel opnieuw scherp elke keer dat deze afstand wordt gewijzigd.

Stap 6

Als het beeld gespiegeld blijkt te zijn, draai dan het frame met de dia of filmstrip naar de andere kant van de lens.

Stap 7

Het licht van de zaklamp kan het scherm langs de drager raken, waardoor het contrast van het beeld verslechtert. Gebruik een behuizing van een willekeurig ontwerp om dit te voorkomen.

Stap 8

Als u de projector vaak gaat gebruiken, bijvoorbeeld om filmstrips en dia's aan kinderen te laten zien, in plaats van batterijen, gebruik dan oplaadbare batterijen of een AC-adapter met geschikte parameters om de zaklamp van stroom te voorzien, en hang een wit scherm van om het even welk materiaal op de muur.

Aanbevolen: