Hoe Maak Je Een Joystick?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Joystick?
Hoe Maak Je Een Joystick?

Video: Hoe Maak Je Een Joystick?

Video: Hoe Maak Je Een Joystick?
Video: PS4-controller kapot? Zo fix je een driftende Dual Shock 4-controller - Dr Console 2024, Mei
Anonim

Zoals ze zeggen, is de joystick het wapen van de gokverslaafde. Geen zichzelf respecterende fan van computerspelletjes en simulaties kan zonder dit simpele apparaat. Maar niet altijd, zelfs onder zulke vurige fans van games, is er een mogelijkheid om nog een nieuwigheid op de markt voor gameaccessoires te kopen. De uitweg is vrij eenvoudig - doe het zelf. En de joystick is verre van het enige item op deze lijst. Al is het beter om te beginnen met wat makkelijker is. De joystick in elkaar zetten.

hoe maak je een joystick?
hoe maak je een joystick?

Noodzakelijk

gameconsole, optocoupler, fotodiodes, LED's

instructies:

Stap 1

Hiervoor is een oude gameconsole vereist. Pak de joystick van haar af. Sommige voorvoegsels kunnen er meerdere hebben. Twee is genoeg. Ze zullen gedemonteerd moeten worden, dus neem iets mee waar je geen medelijden mee hebt of al lang niet meer gebruikt hebt, dus in het bijzijn van jullie twee oude joysticks. Monteer twee optische paren (optocouplers) in een ervan. Elk van hen heeft zijn eigen taak: de ene regelt de beweging heen en weer, de andere - links en rechts. De optocouplers kunnen van de mechanische computermuis worden verwijderd. Als je het overbodige niet hebt, kun je het in de winkel kopen. Kies de goedkoopste. Natuurlijk zijn deze optocouplers los te koop, maar dit is veel duurder. Dan heb je LED's nodig, die op het beweegbare deel van de joystick moeten worden geplakt, en fotodiodes op het onderste vaste deel.

Stap 2

De tweede joystick kan als een soort versnellingsbak worden gebruikt. De uiterste standen van de joystick zullen de corresponderende contacten sluiten zodat 4 standen worden verkregen (links, rechts, boven, onder). Dit is perfect voor autosimulators.

Stap 3

Sluit aan het einde een joystick aan op de gamepoort op de computer en de andere op de eerste met behulp van de zelfgemaakte poort.

Stap 4

Natuurlijk zou het dwaas zijn om te ontkennen dat handmatige montage niet zo efficiënt is als professionele montage, maar het kost vele malen goedkoper en vooral interessanter.

Stap 5

Zo kun je jezelf en je ideeën creatief uitdrukken. Wie weet ontdek je in jezelf het ware talent dat je al heel lang in je onderbewustzijn verbergt.

Aanbevolen: