Hoe Een Joystick Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Joystick Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Een Joystick Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Joystick Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Joystick Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: How to Connect Any Usb Joystick to PC | Play games with Usb Joystick in pc | usb joystick review 2024, Mei
Anonim

Heel vaak kopen mensen joysticks voor laptops en computers voor entertainment. Het is nodig voor een comfortabel spel. Velen kunnen zoiets echter gewoon kopen, maar niet iedereen kan het correct configureren.

Hoe een joystick op een laptop aan te sluiten
Hoe een joystick op een laptop aan te sluiten

instructies:

Stap 1

De analoge joystick van het vliegtuigtype is erg populair. Het is erg moeilijk om het correct aan te sluiten en te kalibreren. Je kunt ook een verscheidenheid aan roeren en digitale meerknopscontrollers in winkels vinden, maar ze zijn niet erg handig om het vliegtuig in het spel te besturen. Er zijn ook programmeerbare digitale joysticks. Ze trekken aan met hun veelzijdigheid, maar ze zijn duurder.

Stap 2

Van de analoge joysticks moet speciale aandacht worden besteed aan de Genius Flight2000 F-22 van KYE Systems Corp, die bijna alle mogelijkheden heeft. De grip lijkt erg op die van Lockheed Martin's nieuwste Amerikaanse F-22-jager. De speler kan dezelfde sensaties ervaren als een gevechtspiloot.

Stap 3

Met uw rechterhand moet u de hendel bedienen, die ook een schietknop in de vorm van een trigger heeft, evenals drie extra knoppen. In het spel kunnen ze verschillende functies uitvoeren. Met behulp van extra knoppen wisselen ze meestal van wapen en sorteren ze doelen. In bijna elk spel kunt u de knoptoewijzing naar eigen goeddunken wijzigen. Naast de knoppen op het handvat zit een vierstandenschakelaar voor de kijkrichting. Het kan worden gebruikt om de blik van de piloot naar voren, naar rechts, naar links en naar achteren te richten. Het is onwaarschijnlijk dat je tijdens het gevecht met het toetsenbord kunt rondkijken.

Stap 4

Om zo'n analoge joystick aan te sluiten, hoef je geen verschillende drivers te installeren. Een voorwaarde is de aanwezigheid van een gamepoort. Het is meestal te vinden op geluidskaarten. Als het er niet is, kijk dan op de I / O-poortborden die werden gebruikt in 486 en oudere computers.

Stap 5

Zet uw computer uit. Dit moet worden gedaan bij het aansluiten van kabels. Zoek de gamepoort aan de achterkant van de systeemeenheid. Het is een connector met 15 contacten in twee rijen. Het is iets groter dan de seriële poort voor een muis. In deze aansluiting moet u de kabel van de joystick aansluiten en vervolgens de computer inschakelen. De verbinding is voltooid.

Aanbevolen: