Hoe Maak Je Een Ventilator Stiller?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ventilator Stiller?
Hoe Maak Je Een Ventilator Stiller?

Video: Hoe Maak Je Een Ventilator Stiller?

Video: Hoe Maak Je Een Ventilator Stiller?
Video: How to: Computer stiller maken in 6 stappen! [ Dutch tutorial ] 2024, Mei
Anonim

Een groot aantal computers begint na een aantal jaren gebruik onaangename geluiden uit te zenden naar het menselijk oor. De belangrijkste reden voor dit geluid zijn de ventilatoren op de systeemeenheid en afzonderlijke apparaten.

Hoe maak je een ventilator stiller?
Hoe maak je een ventilator stiller?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - platte schroevendraaier;
  • - pincet;
  • - machineolie;
  • - wattenstaafjes.

instructies:

Stap 1

De belangrijkste reden voor het verhoogde geluidsniveau van ventilatoren zijn stoffige bladen. Los eerst dit probleem op. Zet uw computer uit en open de systeemeenheid. Verwijder de ventilator door een paar schroeven of vergrendelingen los te draaien.

Stap 2

Koppel de stroom naar de ventilator los. De draad is meestal bevestigd aan het moederbord of aan het apparaat waarop deze koeler is geïnstalleerd. Dompel een wattenstaafje in een alcoholoplossing. Veeg de ventilatorbladen ermee schoon.

Stap 3

Om het geluidsniveau te controleren, sluit u de voeding aan op het apparaat en zet u de computer aan. In dit geval is het absoluut niet nodig om de ventilator op zijn plaats te installeren. Dit zal u veel tijd besparen.

Stap 4

Als het onaangename geluid nog steeds aanhoudt, sluit u de computer af. Schakel de ventilator uit en verwijder deze uit de systeemeenheid. In het midden van de koelers zit een speciale sticker. Doe het af, maar gooi het niet weg.

Stap 5

Als u een klein gaatje en de rotatie-as van de messen ziet, doe dan een kleine hoeveelheid machineolie of siliconenvet in dit gaatje. Gebruik nooit zonnebloemolie, deze kristalliseert tijdens het verhitten. Beweeg de messen op en neer en draai ze. Installeer de koeler opnieuw.

Stap 6

Als u een rubberen plug onder de sticker vindt, verwijder deze dan. Daarna ziet u een afbeelding die lijkt op de afbeelding die in de vorige stap is beschreven. Verwijder voorzichtig de borgring en rubberen ring. Verwijder de messen van de as waarop ze worden vastgehouden.

Stap 7

Breng een kleine hoeveelheid van het aanwezige smeermiddel aan op de scharnieras en in het gat van de messen. Plaats de messen terug. Vervang de rubberen ring en borgring. Installeer de ventilator en zet hem vast. Zet de computer aan om het geluidsniveau te controleren.

Aanbevolen: