Een Dvd-speler Repareren

Inhoudsopgave:

Een Dvd-speler Repareren
Een Dvd-speler Repareren

Video: Een Dvd-speler Repareren

Video: Een Dvd-speler Repareren
Video: Hoe een CD of DVD-speler te repareren Geen schijffout - kan geen cd afspelen 2024, Mei
Anonim

Helaas is de dvd-speler, samen met andere technische innovaties, gevoelig voor storingen en storingen. Deze omstandigheid maakt de eigenaar van deze techniek natuurlijk van streek. Maar de situatie is niet hopeloos, want de dvd-speler kan worden gerepareerd.

Een dvd-speler repareren
Een dvd-speler repareren

Noodzakelijk

dvd-speler, schroevendraaiers

instructies:

Stap 1

Voer diagnostiek uit om te bepalen wat de oorzaak van de storing is. Volgens experts is het diagnosticeren van een dvd-speler niet zo eenvoudig. Dit komt door het feit dat deze technische middelen een complex testsysteem hebben waarmee u de speler onafhankelijk kunt diagnosticeren voor zijn storing.

Stap 2

Nadat u de oorzaak van de storing heeft vastgesteld, opent u de dvd-speler, draait u alle schroeven los met een schroevendraaier en verwijdert u de bovenklep. Schroef vervolgens de schijfhouderbeugel los, die met twee schroeven is vastgezet.

Stap 3

Controleer uw gedemonteerde dvd-speler op vreemde voorwerpen die het verplaatsen van de wagen kunnen verhinderen. Als die er niet zijn, sluit dan de dvd-speler aan op het lichtnet en druk op de knop "OPEN / CLOUSE": de wagen moet naar het begin bewegen, de lade zal in de werkstand staan en de spindelmotor zal enkele omwentelingen maken.

Stap 4

Als de laser niet oplicht of de gloed te zwak is, controleer dan of de lens schoon is. Om stof dat op de lens is afgezet te verwijderen, gebruikt u een wattenstaafje dat is bevochtigd met water: raak het wattenstaafje aan op het lensoppervlak en veeg het oppervlak schoon in een zachte cirkelvormige beweging (van het midden naar de rand van de lens).

Stap 5

Controleer de voedingsspanning van de laser en het knooppunt waar deze wordt gegenereerd. Als er geen spanning aanwezig is wanneer de schijf is geladen, vervangt u U301.

Stap 6

Controleer hoe goed de beschermende jumpers zijn aangesloten.

Aanbevolen: