Hoe U Uw Telefoon Kunt Repareren In

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Telefoon Kunt Repareren In
Hoe U Uw Telefoon Kunt Repareren In

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Repareren In

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Repareren In
Video: Zelf je iPhone scherm repareren in 3 minuten! 2024, Mei
Anonim

De meest voorkomende oorzaken van uitval van mobiele telefoons zijn schokken en verdrinking. Waar alleen mensen in slagen hun apparaten te verdrinken! En in het toilet, en in een pan soep, en in de rivier… Overal. Veel fabrikanten van mobiele telefoons zeggen dat het onmogelijk is om je telefoon te repareren na verdrinking. In feite is dit niet waar. Als je je telefoon hebt verdronken of er iets op hebt gemorst, probeer het dan zelf te repareren. Het belangrijkste is om onmiddellijk te handelen.

Hoe u uw telefoon kunt repareren
Hoe u uw telefoon kunt repareren

instructies:

Stap 1

Direct nadat je merkt dat je telefoon nat is, onderneem je actie, want een minuut vertraging kan je telefoon je leven kosten. Verwijder eerst alle verwijderbare elementen - open het deksel, haal de batterij eruit, haal de simkaart en de flashkaart eruit. Neem een doek die water kan absorberen (niet synthetisch) of tissue of toiletpapier en veeg alles af wat je kunt drogen. Als je wattenstaafjes hebt, gebruik die dan. Veeg de binnen- en buitenkant van de hoes schoon en probeer de telefoon weer in elkaar te zetten en aan te zetten. Als het niet werkt, gaat u verder met de volgende stappen.

Stap 2

Neem een föhn, zet hem aan en droog je telefoon ermee af. Droog vooral voorzichtig waar de batterij zich bevindt, aangezien er meestal veel kleine gaatjes zijn waar water naar binnen kan zijn gestroomd. Houd de haardroger niet te dicht bij de telefoon - de luchtstraal is heet en kan de telefoonbehuizing of de interne platen beschadigen - ze kunnen gewoon smelten… Je kunt je ook verbranden als de telefoon heet is. Ga zo'n twintig minuten door met drogen en controleer dan nogmaals of de telefoon aan gaat. Zo niet, dan zijn complexere procedures vereist.

Stap 3

Gebruik een langdurige droging van uw telefoon. Deze methode is vooral geschikt als de telefoon erg nat is, dat wil zeggen dat deze volledig in water is ondergedompeld. Haal de telefoon uit elkaar en leg deze op een droge plaats - bijvoorbeeld in een stapel gewassen wasgoed, naast een droger, enz. Plaats het niet op de batterij - het droogt sneller uit dan nodig is en kan worden beschadigd door overmatige hitte. Als u de telefoon neerlegt om te drogen, plaats deze dan met de achterkant naar boven om het water te helpen verdampen. Als je een touchscreen hebt, probeer het dan te verwijderen - daarvoor zitten kleine schroeven aan de achterkant. Onthoud dat in dit geval niemand de verdere prestaties van uw telefoon garandeert.

Stap 4

Als al het andere faalt, brengt u uw telefoon naar het servicecentrum - zij kunnen ermee instemmen u te helpen. In sommige gevallen kan water echter roest en kortsluiting veroorzaken, wat betekent dat u alle onderdelen van de telefoon door nieuwe moet vervangen. Het probleem is dat deze vervanging soms hetzelfde kost als een nieuwe telefoon van hetzelfde model.

Aanbevolen: