Uw Tablet Instellen

Inhoudsopgave:

Uw Tablet Instellen
Uw Tablet Instellen

Video: Uw Tablet Instellen

Video: Uw Tablet Instellen
Video: les 2 deel1 werken met de Samsung tablet - ( instellingen ) 2024, Mei
Anonim

Een grafisch tablet is een multifunctioneel en handig ding. Hij werd verliefd op niet alleen ontwerpers en kunstenaars, maar ook op zakenmensen, studenten en alle fans van digitale creativiteit. Het verbetert de kwaliteit en snelheid van het werk.

Uw tablet instellen
Uw tablet instellen

instructies:

Stap 1

Om met uw tablet aan de slag te gaan, moet u deze op uw computer aansluiten en de stuurprogramma's installeren. Hiervoor kunt u de meegeleverde driver gebruiken of de nieuwste versie van internet downloaden.

Stap 2

Tabletinstellingen kunnen individueel zijn voor verschillende programma's. Neem bijvoorbeeld Photoshop. Open het Configuratiescherm (samen met de geselecteerde applicatie) en selecteer het juiste pictogram voor het nieuwe apparaat. De volgende tabbladen staan tot uw dienst: Knoppen (voor het instellen van de potloodknoppen), Basis (instellen van de tabletparameters), Volgmodus (selectie van de binding aan het coördinatensysteem), Test (testmodus).

Stap 3

De functies voor de linker- en rechterknop van de tablet worden naar eigen inzicht ingesteld met behulp van het menu-item "Sneltoetsen". In de standaardversie zijn dit Ctrl, Shift, Alt, Space, links en rechts gedupliceerd. Om te wijzigen, moet u de "naam" (een handige toetsencombinatie) van de knop en de eraan toegewezen actie specificeren. De belangrijkste functies zijn bijvoorbeeld: meerdere keren ongedaan maken (Ctrl + Alt + Z), alle panelen verbergen en uitvouwen (Tab), overschakelen naar de "handmatige" modus ("spatie"), de actieve laag dupliceren (Ctrl + J), maken een nieuwe laag (Ctrl + Shift + N), bel een andere applicatie of pop-upmenu of een andere.

Stap 4

Het is logisch om de zij-aanraakstrips aan te passen, waarbij bijvoorbeeld de functie van willekeurig zoomen bij aanraking wordt vervangen door de functie van op en neer bewegen langs de liniaal of Ongedaan maken / Opnieuw.

Stap 5

Aanpassing van het pop-upmenu (gebruikt wanneer er een tekort is aan "sneltoetsen") en bevat een lijst met elementen die beschikbaar zijn voor selectie en bewerking: curven, niveaus, helderheid, penselen, standaardkleuren, kleurwisseling, enz.

Stap 6

Een veilig opgeslagen Wacom_Tablet.dat-bestand is handig voor het herstellen van geaccepteerde instellingen in het geval van een systeemstoring.

Stap 7

Het is beter om te beginnen met het aanpassen van de tabletparameters door de drukgevoeligheid op het potlood in te stellen (apart voor Photoshop of eenmalig voor alle toepassingen, afhankelijk van het tabletmodel). Om dit te doen, wordt een testtekening gemaakt met een penseel met een grote diameter en door de drukkracht en lijndikte te vergelijken, wordt uw gevoeligheidsniveau geselecteerd en wordt een persoonlijke streek gemaakt. Vervolgens worden de penselen aangepast (numeriek of visueel): hun vorm, continuïteit (gladheid), transparantie (afhankelijk van drukkracht), enz. De dynamiek van veranderingen wordt weergegeven in het onderstaande venster. Beginnende gebruikers kunnen de bestaande instellingen verlaten.

Het ontketenen van alle vele mogelijkheden van de tablet zal plaatsvinden samen met de groei van uw professionaliteit en creativiteit.

Aanbevolen: