Hoe Lithiumbatterijen Op Te Laden?

Inhoudsopgave:

Hoe Lithiumbatterijen Op Te Laden?
Hoe Lithiumbatterijen Op Te Laden?

Video: Hoe Lithiumbatterijen Op Te Laden?

Video: Hoe Lithiumbatterijen Op Te Laden?
Video: How to Charge Lithium Batteries 2024, Mei
Anonim

Lithium- of lithium-ionbatterijen worden het meest aangetroffen in moderne mobiele telefoons. In de regel kunt u met een dergelijke batterij de werktijd met de telefoon verlengen zonder op te laden.

Hoe lithiumbatterijen op te laden?
Hoe lithiumbatterijen op te laden?

instructies:

Stap 1

Als u net een mobiel apparaat heeft gekocht dat is uitgerust met een lithiumbatterij en u wilt de levensduur maximaliseren, lees dan eerst het technische gegevensblad van het apparaat en de aanbevelingen voor het gebruik en het opladen ervan. In de regel heeft elk model telefoon of draagbare speler zijn eigen vaste tijd gedurende welke de batterij volledig wordt opgeladen. Als u om de een of andere reden de aanbeveling van de fabrikant niet kunt volgen, houd u dan aan de volgende algemene regels voor het gebruik van lithiumbatterijen.

Stap 2

Om een langdurige werking van de batterij te garanderen, moet deze worden "gepompt", dat wil zeggen om de prestaties te verbeteren door een reeks van maximaal opladen en ontladen. Plaats de batterij in uw apparaat. Als er nog steeds een lading in de batterij zit, wordt aanbevolen om deze te "planten", nadat het apparaat volledig is uitgeschakeld. Schakel zoveel mogelijk apps in om ervoor te zorgen dat uw telefoon sneller batterijvermogen verbruikt. Al snel raakt de batterij leeg en wordt de telefoon uitgeschakeld. Daarna moet de uitgeschakelde telefoon of speler aan het netwerk worden opgeladen met alleen de fabriekslader, wat een veilige werking van het apparaat garandeert.

Stap 3

Normaal gesproken zijn lithiumbatterijen in een paar uur tot hun limiet opgeladen. De eerste keer opladen moet echter minimaal 12 uur duren, terwijl het raadzaam is om deze niet te onderbreken en de oplader niet uit het stopcontact te trekken.

Stap 4

Begin na 12 uur opladen uw elektronische apparaat te gebruiken. Laad het niet op totdat de telefoon zichzelf uitschakelt vanwege een lege batterij. Wanneer u een lithiumbatterij gaat gebruiken, moet u minimaal drie keer volledig opladen en ontladen om de batterij te "overklokken". Daarna kunt u het apparaat gewoon gebruiken en opladen als dat nodig is. "Overgepompte" lithiumbatterijen hoeven niet honderd procent te worden opgeladen of ontladen.

Aanbevolen: