Telefoon Kiezen: Touchscreen Of Drukknop?

Inhoudsopgave:

Telefoon Kiezen: Touchscreen Of Drukknop?
Telefoon Kiezen: Touchscreen Of Drukknop?

Video: Telefoon Kiezen: Touchscreen Of Drukknop?

Video: Telefoon Kiezen: Touchscreen Of Drukknop?
Video: Samsung Galaxy A50 , Touch screen problem 2024, Mei
Anonim

Het kiezen van een telefoon is een verantwoord proces dat een bepaalde aanpak vraagt. De keuze van een telefoon moet zo zorgvuldig mogelijk worden benaderd, omdat het nauwelijks mogelijk is om deze elke week te veranderen.

Telefoon kiezen: touchscreen of drukknop?
Telefoon kiezen: touchscreen of drukknop?

telefoons

Tegenwoordig zie je op de toonbank van de winkel verschillende telefoonmodellen die niet alleen verschillen in kleur en functies, maar ook in de aanwezigheid of afwezigheid van knoppen. Op dit moment zijn er vooral touchscreen-telefoons op de markt, maar telefoons met drukknoppen zijn voldoende. In dit opzicht hoor je vaak een dilemma - welke telefoon kies je een touchscreen of een drukknop?

Telefoon selectie

De uiteindelijke keuze moet worden gemaakt op basis van een verscheidenheid aan zeer verschillende nuances. Allereerst moet u begrijpen of u met het nieuwe scherm kunt leven en er goed mee kunt werken. Natuurlijk heeft bijna iedereen een angst voor het nieuwe, en in de eerste plaats komt dit door natuurlijke instincten. Voor de oudere generatie is het beter om te kiezen voor drukknoptelefoons, omdat er veel gemakkelijker mee te werken is (bellen en sms'en kan door simpelweg op knoppen te drukken), terwijl een aanraakgevoelige telefoon nog moet worden aangepakt.

De tweede reden heeft direct te maken met de sensor zelf, omdat deze niet altijd even goed werkt, terwijl de knoppen altijd werken zoals het hoort. Tegenwoordig zijn er twee soorten sensoren: resistieve en capacitieve schermen. Resistieve sensoren reageren op elke druk op de knop. De eerste touchscreen telefoons hadden zo'n scherm. Opgemerkt moet worden dat dit scherm twee films had. Als je op de bovenste klikt, werd er een bepaald signaal gegeven, dat uiteindelijk door het programma werd gelezen. Deze film was vaak bekrast en vuil, omdat er soms heel hard op het scherm moest worden gedrukt. Als gevolg hiervan verloor de telefoon zijn oorspronkelijke uiterlijk. De nieuwe generatie telefoons heeft een capacitief scherm dat uitsluitend reageert op stroomgeleiders (vingers, stylus, enz.). Dit touchscreen is eenvoudig genoeg om te gebruiken (je hoeft niet hard met je vingers te drukken om de telefoon te laten reageren), maar je moet begrijpen dat dergelijke schermen dun glas hebben dat kan breken.

Uit dit laatste volgt de volgende reden voor de keuze. De persoon kan de touchscreen-telefoon laten vallen. Als het scherm kapot gaat, is het onmogelijk om de telefoon te gebruiken, wat betekent dat dergelijke telefoons zeer zorgvuldig moeten worden behandeld. Telefoons met drukknoppen behouden voor het grootste deel, wanneer het scherm breekt, hun eigen functies en als je zo'n telefoon met een gebroken scherm moet bellen, dan kan dit eenvoudig door op de knoppen te drukken.

Dat laatste is het ongemak van het gebruik van touchscreen-telefoons voor mensen met duimen. Meestal is het aanraakscherm voorgeprogrammeerd voor een bepaalde grootte van pictogrammen die niet kunnen worden gewijzigd (tenzij u reflasht of andere speciale software gebruikt), en als deze pictogrammen klein zijn, kunt u tegelijkertijd op andere pictogrammen drukken, waardoor extra ongemak.

Aanbevolen: