Zelf Een IR-poort Maken

Inhoudsopgave:

Zelf Een IR-poort Maken
Zelf Een IR-poort Maken

Video: Zelf Een IR-poort Maken

Video: Zelf Een IR-poort Maken
Video: Duurzame, budgetvriendelijke tuinpoort met Roger 2024, April
Anonim

De infraroodpoort wordt gebruikt om communicatie tussen twee objecten tot stand te brengen door middel van straling op korte afstand. Zo'n apparaat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de afstandsbediening te gebruiken om de computer te bedienen tijdens het kijken naar films of het luisteren naar muziek. De infraroodpoort kan worden gekocht in een gespecialiseerde winkel of zelf thuis worden gemaakt.

Zelf een IR-poort maken
Zelf een IR-poort maken

instructies:

Stap 1

Gebruik oude computer balmuizen om een infraroodpoort te maken. Hiervoor heb je een muis nodig, waarbij de draad voor aansluiting op de computer uit vier draden bestaat: RTS, Rx, Tx en GND. Bel alle draden om hun naam te bepalen. Lijm de muisconnector op het stuk plastic.

Stap 2

Soldeer de infrarood-LED en de fotodiodebrug, en neem ook een weerstand van 2-7 kOhm: hoe hoger de weerstand, hoe groter de straal van de IR-poort. Soldeer de infrarood-LED aan de Tx-draad en sluit deze vervolgens in serie aan met een weerstand die ook op aarde wordt aangesloten, die parallel aan de LED zal zijn. Dit circuit wordt parallel geschakeld met de Rx-draad en gesoldeerd aan connectoren 1 en 3 van de fotodiodebrug, waarna de RTS-draad wordt aangesloten op de middelste connector.

Stap 3

Installeer WinLirc-software op uw pc, die werkt met IR-poorten. Voer de applicatie uit. Er verschijnt een bericht dat de configuratie is mislukt en dat u opnieuw moet configureren.

Stap 4

Sluit de gemaakte infraroodpoort aan op de computer en controleer via het menu "Apparaatbeheer" op welke poort deze is aangesloten. Open de IR-software. Geef het verbindingspoortnummer op in het veld "Poort", laat het veld "Snelheid" ongewijzigd. Aangezien de IR-LED was aangesloten op de Rx-draad, specificeert u het RX-apparaat in het veld "Ontvangertype" en TX in het veld "Zenderinstellingen".

Stap 5

Druk na het invoeren van de parameters op "Raw Codes", breng de afstandsbediening naar de ontvanger en druk op de knoppen erop. Als er rimpels verschijnen, betekent dit dat de verbinding correct is. Zo niet, controleer dan of het solderen correct is. Open het menu "Leren" om het programma de opdrachten van de afstandsbediening via de infraroodpoort te leren herkennen. Stel de vereiste parameters in en sla de instelling op.

Aanbevolen: