Zelf Een Afstandsbediening Maken Remote

Inhoudsopgave:

Zelf Een Afstandsbediening Maken Remote
Zelf Een Afstandsbediening Maken Remote

Video: Zelf Een Afstandsbediening Maken Remote

Video: Zelf Een Afstandsbediening Maken Remote
Video: How to program with an IR Remote Control - Programmeren met een IR Afstandsbediening - PvL 2024, Maart
Anonim

Bijna alle huishoudelijke apparaten worden bediend door gewone of aanraakknoppen, knoppen, hendels. Een paar decennia geleden werd een afstandsbediening uitgevonden, die de interactie met een tv of dvd-speler aanzienlijk vereenvoudigt. Wil je dit gemak ook voor andere apparaten? Probeer zelf een controlepaneel te maken. Bijvoorbeeld voor een camera - de fotograaf wil immers ook in beeld.

Zelf een afstandsbediening maken remote
Zelf een afstandsbediening maken remote

Noodzakelijk

  • - sleutelhanger zaklamp;
  • - contactsluitcircuit;
  • - "grens";
  • - de lente;
  • - bord;
  • - fototoestel;
  • - bedrading;
  • - thermobuis;
  • - plastic doos;
  • - lijm of elektrische tape.

instructies:

Stap 1

Zoek een gewone zaklamp-sleutelhanger en demonteer deze. Hieruit hebt u een contactsluitcircuit nodig. Verwijder onnodige elementen, lijm een paar contacten - aan de onderkant en "rand". Ze zijn nodig om te focussen en los te laten. Voeg een veer en een plaat toe aan de aan / uit-knop, die elkaar niet raken zonder erop te drukken.

Stap 2

Soldeer de contacten. Door op de knop te drukken, activeert u de veer, komt deze in contact met het onderste contact en stelt u het apparaat scherp. Als je de knop helemaal indrukt, gebruik dan ook het tweede contact, waardoor de sluiter werkt. Soldeer de hele structuur.

Stap 3

Maak een connector om aan te sluiten op de camera. Het belangrijkste is om draden van precies dezelfde diameter op te pakken als in de console. Plaats de contacten in de positie die nodig is voor het aansluiten van de camera en de afstandsbediening.

Stap 4

Strip de isolatie aan één kant, plaats een thermische buis, fixeer met lijm. Verwijder de structuur in de behuizing. De camerabesturing is klaar.

Stap 5

Als de afstandsbediening van de tv kapot of verdwenen is en er geen manier is om een nieuwe te kopen, wanhoop dan niet - "gekke handen" zullen hier helpen. Voordat u begint met het maken van een bedieningspaneel met uw eigen handen, let op het bedieningspaneel van het apparaat (tv, dvd): tel het aantal knoppen erop (zonder de hoofdaan-uitknop).

Stap 6

Zoek de juiste plastic doos. Maak er gaten in die gelijk zijn aan het aantal knoppen op het apparaatpaneel. Maak kleine knoopjes (KM 1-1) vast in de gemaakte gaten. Volg daaronder de verklarende inscripties (u kunt stickers maken).

Stap 7

Koppel het apparaat los van het stopcontact (als er andere apparaten op zijn aangesloten, moeten deze ook spanningsloos zijn). Open de behuizing en schets de toetsenbordmatrix.

Stap 8

Verbind de knoppen in de nieuwe afstandsbediening volgens de matrix die op het apparaat wordt weergegeven. Draden gaan naar het apparaatbord vanuit de toetsenbordmatrix. Nadat u hun aantal heeft geteld, selecteert u een meeraderige kabel, waarvan het aantal draden overeenkomt met het aantal draden in de matrix. Verbind de geleiders van de console met de corresponderende contacten van de matrix. De kabel moet zo ver mogelijk van het stroomcircuit verwijderd worden.

Stap 9

Maak gaten voor de kabel in de behuizing van het apparaat en de afstandsbediening. Sluit de afstandsbedieningskast en bevestig deze met lijm of tape. Sluit het apparaat waarvoor de afstandsbediening is uitgevoerd. Sluit de voeding aan. Controleer de werking van de afstandsbediening.

Stap 10

Niet alle instellingen die beschikbaar zijn voor standaard infraroodbedieningsapparaten kunnen met een dergelijke afstandsbediening worden gemaakt. Daarnaast zal het toestel mechanisch aan- en uitgezet moeten worden met een knop op het frontpaneel.

Aanbevolen: