Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Echtheid Zonder Hulp

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Echtheid Zonder Hulp
Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Echtheid Zonder Hulp

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Echtheid Zonder Hulp

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Echtheid Zonder Hulp
Video: Hoe verander je je vergrendelscherm op je telefoon? 2024, Mei
Anonim

Ondanks het feit dat mobiele telefoons tegenwoordig voor bijna iedereen beschikbaar zijn, wordt een aanzienlijk deel ervan nog steeds geïmporteerd onder "grijze", semi-legale regelingen. Vaak is dit te wijten aan het feit dat het importerende bedrijf er zoveel mogelijk aan probeert te verdienen, terwijl het een minimumbedrag uitgeeft. Een op deze manier geïmporteerd telefoontoestel kost daardoor minder, maar heeft geen garantie van de fabrikant.

Hoe u uw telefoon kunt controleren op echtheid zonder hulp
Hoe u uw telefoon kunt controleren op echtheid zonder hulp

"Grijze" telefoon en zijn nadelen

Omdat het importerende bedrijf bij het importeren van een "grijze" telefoon geen douanerechten betaalt, blijken de kosten 30-40 procent of zelfs meer lager te zijn dan die van een "witte" telefoon. Maar de lage kosten zijn het enige voordeel van de "grijze" buis. Wanneer u een "grijze" telefoon koopt, verliest u volledig de mogelijkheid van onderhoud in officiële servicecentra. Het wordt ook niet gedekt door de eigen garantie van de fabrikant. Daarom, in het geval van een telefoonstoring of defect van een van de onderdelen, hoeft u uw aankoop gewoon weg te gooien.

Kan ik mijn telefoon zelf op echtheid controleren?

De meeste grijze telefoons worden handheld verkocht via online advertenties. Koop het daarom gewoon niet bij dubieuze verkopers om problemen met het apparaat in de toekomst te voorkomen. Doe aankopen alleen in merkwinkels van bekende merken die de telefoon een officiële garantie geven. Maar als je om de een of andere reden zelfs grote salons wantrouwt, kun je de telefoon gemakkelijk zelf op echtheid controleren. Het is helemaal niet moeilijk en duurt maar een paar minuten.

De gemakkelijkste manier om zelf je telefoon op echtheid te controleren

Om ervoor te zorgen dat de telefoon die je hebt gekocht niet grijs is, moet je een aantal eenvoudige stappen uitvoeren. Kies eerst * # 06 # en druk op enter. Op het beeldscherm verschijnt een lang digitaal nummer - de zogenaamde IMEI-code. Dit is het internationale nummer van deze telefoon, dat door de fabrikant erin is opgenomen. Bovendien geven de eerste zes tekens het nummer van een specifieke reeks aan; de volgende twee cijfers zijn de landcode van de fabrikant; de volgende zes tekens zijn het serienummer van de telefoon. Het sluiten van het IMEI-nummer is de zogenaamde reserve - een reserve- of controlenummer dat door de fabrikant is vastgesteld om de authenticiteit van het apparaat te certificeren.

Het enige wat je hoeft te doen om de telefoon zelf op echtheid te controleren, is door de ontvangen IMEI te vergelijken met het nummer op het achterpaneel van het apparaat dat je hebt gekocht, direct achter de batterij. Maar let niet op de eerste acht, maar op de laatste zes cijfers. Voor "witte" telefoons vallen ze altijd samen met de IMEI die je eerder op het scherm zag. Dat is in feite alles - de verificatie van de wettigheid van het apparaat is voltooid!

Aanbevolen: