Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Diefstal

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Diefstal
Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Diefstal

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Diefstal

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Controleren Op Diefstal
Video: Hoe voorkom je misbruik bij diefstal van je smartphone? 2024, April
Anonim

Als u de gelukkige eigenaar bent van een telefoon die in een gespecialiseerde winkel is gekocht en over alle benodigde documenten beschikt, kunt u er zeker van zijn dat de hieronder besproken situatie geen gevolgen voor u heeft. Maar als u een fan bent van het vaak wisselen van duur elektronisch speelgoed, het kopen bij dubieuze winkels of gewoon uit uw handen, dan zou deze informatie nuttig voor u moeten zijn. Tegenwoordig is een gestolen telefoon een trieste realiteit. En als u de geschiedenis van uw mobiele telefoon niet kent, is het niet overbodig om deze op diefstal te controleren.

Hoe u uw telefoon kunt controleren op diefstal
Hoe u uw telefoon kunt controleren op diefstal

Het is nodig

IMEI (uniek serienummer van het apparaat), database van IMEI - nummers van gestolen telefoons die op de gezochte lijst staan, toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Bepaal het IMEI-nummer van uw mobiele telefoon. Deze vind je direct onder de barcode door het deksel van de machine te verwijderen en de batterij te verwijderen. Een combinatie van 14-15 cijfers is de persoonlijke IMEI van uw mobiele telefoon. Nog gemakkelijker is het identificatienummer te achterhalen door * # 06 # te kiezen, waarna het op het scherm verschijnt.

Stap 2

Ga naar internet en zoek een database voor het controleren van IMEI-nummers. Dit kan op Online, Virtual Mykop (referentiedienst) en andere stedelijke en regionale sites die telefoonbases aanbieden.

Stap 3

Voer IMEI in de databasekolom in en klik op "Controleren". Als uw apparaat schoon is, krijgt u ongeveer het volgende resultaat: "Er is geen nummer gevonden dat overeenkomt met de zoekvoorwaarden in de database" of "Er is geen dergelijk IMEI in onze database". Als de telefoon is gestolen, verschijnt informatie over de datum van de diefstalregistratie.

Aanbevolen: