Hoe De Tijd Op Android Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tijd Op Android Te Veranderen
Hoe De Tijd Op Android Te Veranderen

Video: Hoe De Tijd Op Android Te Veranderen

Video: Hoe De Tijd Op Android Te Veranderen
Video: How to Change Date and Time on Android 2024, April
Anonim

Het besturingssysteem "Android" (OS Android) wordt gebruikt op apparaten met een touchscreen. Smartphones, tabletcomputers, e-bookreaders en vele andere mobiele apparaten werken onder zijn controle.

Hoe de tijd op Android te veranderen
Hoe de tijd op Android te veranderen

instructies:

Stap 1

Als u een nieuw apparaat met het Android-besturingssysteem hebt gekocht, moet u mogelijk de tijd opnieuw instellen. Soms moet deze handeling worden uitgevoerd bij het wijzigen van de tijdzone tijdens het reizen of bij het wijzigen van de klok naar zomer- (winter)tijd. Dit is niet moeilijk om te doen.

Stap 2

Zoek het pictogram "Instellingen". Het kan zich op het bureaublad of in de toepassingsbalk bevinden. Als u naar de instellingen gaat, ziet u een menu. Scroll het. Onderaan het menu vind je het tabblad Datum en Tijd.

Stap 3

Het tabblad Datum en tijd bevat veel opties. Let allereerst op de functie "24-uurs formaat". Als deze functie niet is ingesteld, werken uw apparaten in 12-uurs formaat. 13:00 uur wordt bijvoorbeeld weergegeven als 1:00 uur. U kunt het formaat kiezen dat bij u past, maar houd hier rekening mee bij het instellen van de tijd.

Stap 4

Hier bevindt zich ook de optie "Automatisch". Door deze aan te sluiten, synchroniseert u de klok van uw apparaat met de klok van de server van uw internetprovider. Voor apparaten die niet als telefoon worden gebruikt en niet met internet zijn verbonden, is deze functie niet nodig. Als deze functie is ingeschakeld, is handmatige tijdinstelling niet meer beschikbaar, dus het is beter om deze eerst uit te schakelen.

Stap 5

De optie "Tijdzone selecteren" is eenvoudig te koppelen als uw stad kan worden gevonden in de lijst die door de ontwikkelaars is verstrekt. In alle andere gevallen moet u uw locatie koppelen aan een stad uit de verstrekte lijst, die zich in uw tijdzone bevindt.

Stap 6

En tot slot, door de optie "Tijd instellen" te kiezen, kunt u de gewenste tijdwaarde op de klok van uw apparaat instellen. In het geopende venster, met behulp van de plussen en minnen in de kolommen van uren en minuten, zet u de gewenste waarden en klikt u op "Instellen".

Stap 7

Afhankelijk van de versie van het Android-systeem die op uw apparaat is geïnstalleerd en de vertaalopties, kunnen de namen in het menu enigszins afwijken. In plaats van de kop "Automatisch" kan er bijvoorbeeld een kop "Netwerktijd" zijn en in plaats van "Tijd instellen" - gewoon "tijd". Deze punten zouden u geen problemen moeten opleveren, aangezien de betekenis van wat er staat niet verandert.

Stap 8

De verandering van zomer- en wintertijd in het Android-systeem hangt samen met de keuze van de tijdzone. Wanneer de seizoenstijd verandert, treden er soms storingen op die handmatig moeten worden gecorrigeerd. Als op het apparaat een speciaal tijdweergaveprogramma is geïnstalleerd, moet naast de systeemklok deze in dergelijke gevallen ook opnieuw worden geconfigureerd of soms zelfs opnieuw worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: