Hoe De Tijd Te Synchroniseren

Inhoudsopgave:

Hoe De Tijd Te Synchroniseren
Hoe De Tijd Te Synchroniseren

Video: Hoe De Tijd Te Synchroniseren

Video: Hoe De Tijd Te Synchroniseren
Video: How to Force Windows 10 Time to Sync with a Time Server 2024, Mei
Anonim

Elke klok loopt vroeg of laat achter, of omgekeerd - loopt voor op de referentiewaarde. En als mensen vroeger, in het pre-computertijdperk, hun klokken moesten instellen met radio- en televisiesignalen, kun je nu op elk moment de tijd op je computer synchroniseren en de waarde ervan met een nauwkeurigheid van een seconde achterhalen.

Elke klok loopt vroeg of laat achter
Elke klok loopt vroeg of laat achter

instructies:

Stap 1

Ga naar het Configuratiescherm van Windows om de tijd te synchroniseren. Open de datum- en tijdinstellingen. U ziet een nieuw venster met drie tabbladen: "Datum en tijd", "Tijdzone (extra klok)" en "Internettijd".

Stap 2

Verdere stappen zijn afhankelijk van de versie van het Windows-besturingssysteem dat u hebt geïnstalleerd. Klik in Windows XP op het tabblad Internettijd. Vink het vakje aan naast Synchroniseren met een internettijdserver. Selecteer hieronder in de vervolgkeuzelijst de server waarmee de metingen worden gesynchroniseerd. Klik dan op de knop rechts "Nu bijwerken". Na een paar seconden ziet u in hetzelfde venster een servicebericht met de volgende inhoud: "De tijd is succesvol gesynchroniseerd van (tijdserver) naar (datum en tijd van afstemming)." Het belangrijkste is dat u van tevoren controleert of het tabblad Tijdzone de juiste informatie voor uw lokale tijd bevat.

Stap 3

Om de tijd in Windows Vista te synchroniseren, gaat u in het venster Datum- en tijdinstellingen naar het tabblad Internettijd. Klik op de knop Instellingen wijzigen. Er wordt een extra venster met synchronisatie-instellingen voor u geopend. Vink het vakje aan naast Synchroniseren met een internettijdserver. Selecteer iets hieronder een van de voorgestelde servers uit de vervolgkeuzelijst en klik op de knop "Nu bijwerken". De computer zal contact opnemen met de server, u ziet de melding: "Tijd was succesvol gesynchroniseerd (server en datum)". Klik op "OK" en keer terug naar het venster met tijd- en datuminstellingen en sluit het.

Aanbevolen: