Verschillen Tussen IPad, IPhone En Smartphone

Inhoudsopgave:

Verschillen Tussen IPad, IPhone En Smartphone
Verschillen Tussen IPad, IPhone En Smartphone

Video: Verschillen Tussen IPad, IPhone En Smartphone

Video: Verschillen Tussen IPad, IPhone En Smartphone
Video: iPhone vs Android: REAL Reasons to Switch or Stay 2024, Mei
Anonim

Android-smartphones, iPhones en iPads zijn snel een essentieel onderdeel van de moderne wereld geworden. Wat is het verschil tussen deze apparaten en wat te kiezen zodat u later geen spijt krijgt van uw aankoop?

Verschillen tussen iPad, iPhone en smartphone
Verschillen tussen iPad, iPhone en smartphone

Wat is een iphone?

IPhones en iPads zijn gemaakt door Apple en hebben veel fans over de hele wereld. Een iPhone is een touchscreen-telefoon waarmee u op internet kunt surfen, boeken kunt lezen, naar muziek kunt luisteren en meer. De iPad (iPad) is een tabletcomputer met touchscreen die veel groter is dan een iPhone-scherm. Het wordt gebruikt om op internet te surfen. Het verschil tussen iPhone en iPad is niet al te groot, al was het maar omdat ze op identieke iOS-besturingssystemen draaien. Voor de iPhone en iPad is een enorm aantal applicaties gemaakt die op elk van deze apparaten kunnen worden geïnstalleerd, je moet er alleen rekening mee houden dat sommige applicaties zijn ontwikkeld voor de telefoon en andere voor de tablet.

Naast iPads en iPhones maakt Apple ook iPods.

Het belangrijkste verschil tussen deze apparaten zit in de grootte en resolutie van de schermen. De diagonaal van het iPhone-scherm is vanaf drie en een halve inch (afhankelijk van het specifieke model), de diagonaal van het iPad-scherm is negen punten en zeven tienden van een inch. De schermresolutie van iPhones begint bij 480x320 pixels, het iPad-scherm heeft een resolutie van 1024x768 pixels.

Opgemerkt moet worden dat iPhones en iPads vrij dure apparatuur zijn, het wordt als "status" beschouwd. De prijs voor nieuwe modellen begint van vijfentwintig tot dertigduizend roebel.

Wat is het verschil tussen iPhones en smartphones?

Smartphones worden nu gewoonlijk telefoons genoemd die op het Android-besturingssysteem draaien. Dit systeem is ontwikkeld door Google, dat het voortdurend verandert en verbetert. Android-telefoons worden geproduceerd door tientallen bedrijven. Het meest opvallende bedrijf is onder andere Samsung.

Android wordt beschouwd als een niet zo perfect besturingssysteem als iOs, waarvoor de gebruiker niet in de instellingen hoeft te graven en het is meteen klaar voor gebruik, maar Android kan voor jezelf worden verfijnd door er wat tijd aan te besteden. Tablets en smartphones op basis van dit besturingssysteem verschillen in allerlei vormen en maten en kunnen tot elke prijscategorie behoren. De eenvoudigste Android-tablets en smartphones kosten drie- tot vierduizend roebel. Natuurlijk kan de functionaliteit van dergelijke budgetmodellen worden beperkt, maar ze voldoen aan hun doelen.

Er zijn nog verschillende besturingssystemen voor smartphones, maar tegenwoordig zijn ze bijna allemaal volledig van de markt verdreven.

Er zijn smartphones op basis van het Windows-telefoonsysteem, maar die zijn beduidend inferieur aan telefoons op basis van Android en iOs. Terwijl Android-apparaten meer dan 65% van de wereldmarkt vertegenwoordigen, iPhones en iPads nog eens 24%, hebben mobiele Windows-telefoons niet veel ruimte om te "ontvouwen".

Aanbevolen: