Een Flitser Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Flitser Aansluiten
Een Flitser Aansluiten

Video: Een Flitser Aansluiten

Video: Een Flitser Aansluiten
Video: LED Flitsers Aansluiten & Synchroniseren | Ledhandel24 HOW-TO 2024, April
Anonim

Soms moet een fotograaf in zulke omstandigheden werken wanneer het optische systeem niet de vereiste belichting kan bieden met een adequate sluitertijd en de gevoeligheid van de CCD-sensor niet hoog genoeg is. In dergelijke situaties wordt de flitser gebruikt. Het is ingebouwd in bijna alle moderne digitale camera's. De flitser is afgestemd op de meetinrichting van de camera en geeft een lichtpuls wanneer de sluiter van de camera wordt ontspannen.

Een flitser aansluiten
Een flitser aansluiten

Noodzakelijk

  • - fotoflits;
  • - "schoen";
  • - handmatig statief.

instructies:

Stap 1

Sluit een externe flitser aan via de kabelaansluiting. Dit type verbinding kan single-pin en multi-pin zijn. De meest gestandaardiseerde is de enkelpolige aansluiting. Meerpolige connectoren, zoals kabelaansluitingen, worden door verschillende bedrijven ontwikkeld en zijn daarom incompatibel met elkaar. De vorm van contact, en hun aantal, is afhankelijk van de fabrikant. De camera's zijn uitgerust met multi-pins aansluitingen om het potentieel van een externe flitser te maximaliseren. Ze zijn met speciale kabels verbonden met de camera.

Stap 2

Sluit een externe flitser aan met behulp van een zogenaamde "schoen". Bij dit type wordt de flitser rechtstreeks op de camera zelf bevestigd. Deze verbindingsmethode kan ook multi-pin en single-pin zijn. Dat laatste is zeldzaam. Maar de afmetingen van de camera laten niet altijd toe om een multi-contactschoen op het bovenpaneel te plaatsen.

Stap 3

Gebruik een draagbaar statief om de flitser aan te sluiten. Het is ontworpen om het met de camera te verbinden en met één greep vast te houden. Met zijn hulp kunt u de afstand tussen de camera en de flitser tot 110 mm wijzigen, verticale bochten van 180 graden maken en 90 graden kantelen.

Stap 4

Probeer een camerabijlage te gebruiken. Het is ontworpen om de flitser met de camera te verbinden en samen te houden met het handvat. Het ontwerp ziet eruit als een gemoderniseerd statief en maakt zeer brede positieveranderingen ten opzichte van de camera mogelijk. Je kunt 180 graden draaien en de flitser + -90 graden loodrecht en evenwijdig aan de lensas kantelen. In principe is dit hetzelfde als een handmatig statief, maar dan iets handiger in gebruik en iets "mobieler". U kunt de flitser bijvoorbeeld vergrendelen op 90, 135 of 180 graden om veel meer belichtingsopties te dekken.

Aanbevolen: