Wat Is Een Master- En Slave-flitser?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Master- En Slave-flitser?
Wat Is Een Master- En Slave-flitser?

Video: Wat Is Een Master- En Slave-flitser?

Video: Wat Is Een Master- En Slave-flitser?
Video: Flash: How Master/Slave works 2024, April
Anonim

Door meerdere flitsers toe te voegen aan de outfit van een fotograaf, kan de kwaliteit van foto's drastisch worden verbeterd. De creatie van master- en slave-flitssystemen maakt ongebruikelijke creatieve ideeën en verlichting van grote objecten mogelijk.

Wat is een master- en slave-flitser?
Wat is een master- en slave-flitser?

Flitsers scheiden in master en slave

De hoofdflitser kan elk apparaat zijn dat een heldere impuls kan geven - een externe of ingebouwde flitser, evenals een infraroodtrigger. De impuls van de starter verschilt van de gebruikelijke flits in zijn spectrum, het is niet zichtbaar voor het menselijk oog.

Moderne flitsers hebben een speciale lichtval op hun lichaam die een commando geeft om te vuren. Dergelijke vallen zijn zowel te vinden op dure topmodellen van toonaangevende fabrikanten als op de goedkoopste apparaten. Ze zijn zelfs op flitsers, gemaakt in de vorm van een gloeilamp, die in een standaard cartridge is geschroefd en werkt op een 220 V-netwerk.

Met behulp van lichtvallen kunnen flitsers worden onderverdeeld in master en slave. In de regel wordt de in de camera ingebouwde flitser aangeduid als de slaaf, en de anderen - als de slaven. De belangrijkste voorwaarde is dat de masterflitser in de handmatige modus moet werken. Het slave-apparaat kan op verschillende manieren worden bestuurd - infrarood, optisch of radio. Nieuwere camera's en grote studioflitsers ondersteunen alle drie de standen tegelijkertijd en kunnen ook worden bediend met een sync-kabel.

Meerdere flitssystemen

Als u meerdere flitsen op een bepaalde afstand van elkaar in één lijn plaatst, zal elk van hen de impuls van de vorige opvangen en daaruit ontsteken. Door zijn eigen impuls veroorzaakt het andere apparaten om te vuren.

Dit systeem werkt vanwege het feit dat de duur van de puls van de meeste flitsen 1/1000 van een seconde is, terwijl ze bij het fotograferen werken met langere sluitertijden - van 1/30 tot 1/200 van een seconde. Elke flits van dit systeem heeft voldoende tijd om te flitsen, het zal nog steeds de sluitertijd van de camera raken en het licht wordt geregistreerd in het frame.

Draadloos flitsen

Draadloze flitsers kunnen overal worden geplaatst, maar er zijn enkele beperkingen vanwege het principe van hun werking. Infrarood- en optische systemen moeten binnen het gezichtsveld werken, vooral wanneer ze buiten zijn en waar er geen oppervlakken zijn waarvan het signaal kan worden gereflecteerd. Een van de beperkende factoren is de afstand, bij optische en infrarood systemen zal het signaal op een afstand van 18 meter te zwak zijn. Radiosystemen hebben dit nadeel niet, maar hun prijs is veel hoger.

Aanbevolen: