De Camera Als Webcam Gebruiken

Inhoudsopgave:

De Camera Als Webcam Gebruiken
De Camera Als Webcam Gebruiken

Video: De Camera Als Webcam Gebruiken

Video: De Camera Als Webcam Gebruiken
Video: How to Use Camera as Webcam 2024, April
Anonim

Als je geen webcam hebt, en je hebt deze op dit moment echt nodig, dan kun je je eigen camera gebruiken, die de functies van een webcam overneemt. De moeilijkheid om verbinding te maken is afhankelijk van uw cameramodel.

De camera als webcam gebruiken
De camera als webcam gebruiken

Noodzakelijk

camera, computer, stuurprogramma, kabel

instructies:

Stap 1

Moderne camera's hebben een veel hogere gevoeligheid en dynamisch bereik dan veel webcams, dus zelfs bij weinig licht kan het camerabeeld behoorlijk helder zijn. Een lage resolutie kan echter de beeldkwaliteit beïnvloeden. In de live-videomodus verbruikt de camera veel stroom en moet tijdens gebruik mogelijk worden aangesloten op een stroombron.

Stap 2

Neem de handleiding van uw camera, lees deze aandachtig door en zorg ervoor dat deze de webcammodus daadwerkelijk ondersteunt. Dit kan het voor u veel gemakkelijker maken om de taak te voltooien, aangezien de fabrikant er van tevoren voor heeft gezorgd dat de verbinding zo eenvoudig mogelijk is.

Stap 3

Om met de beschreven camera in webcammodus te werken (als deze het UVC-protocol niet ondersteunt), installeert u de driver die bij de camera moet worden geleverd. Zo niet, surf dan op internet en download de driver die u nodig hebt. Installeer het met behulp van het bedieningspaneel van de computer.

Stap 4

Neem de kabel die bij de camera is geleverd toen u de camera kocht. Deze heb je nodig om het apparaat aan te sluiten. Sluit het ene uiteinde van de kabel aan op uw camera en het andere op een USB-aansluiting op uw computer. Onthoud dat wanneer u de camera op uw computer aansluit, deze moet zijn ingeschakeld en in de filmmodus moet staan.

Stap 5

Controleer na het aansluiten van de camera of uw computer het aangesloten apparaat herkent (informatie hierover ziet u rechtsonder op de monitor). Dat is alles, uw camera is klaar om als webcam te fungeren. Open het programma waarin je een webcam nodig hebt en selecteer je foto in de apparaatinstellingen.

Stap 6

Wat betreft camera's die niet over de vereiste "webcam"-functie beschikken, u kunt er ook mee werken. Dit kost echter wat meer moeite en tijd. Het kan ook zijn dat u een video-opnameapparaat moet kopen en verschillende extra programma's op uw computer moet installeren om succesvol te kunnen werken.

Aanbevolen: