Uw Camcorder Als Webcam Gebruiken

Inhoudsopgave:

Uw Camcorder Als Webcam Gebruiken
Uw Camcorder Als Webcam Gebruiken

Video: Uw Camcorder Als Webcam Gebruiken

Video: Uw Camcorder Als Webcam Gebruiken
Video: How To Use Camcorder/DSLR/Videocam as Webcam (2020) 2024, April
Anonim

Camcorders worden geleverd met een USB-kabel voor aansluiting op een computer, waardoor ze kunnen worden gebruikt als webcam met hoge resolutie. Dit kan op twee manieren.

Uw camcorder als webcam gebruiken
Uw camcorder als webcam gebruiken

Het is nodig

  • - stuurprogramma;
  • - WebcamDV-programma.

instructies:

Stap 1

Als uw camcorder via een USB-interface op een computer kan worden aangesloten, controleer dan of de verpakking een schijf met stuurprogramma's bevat waarmee u apparaten kunt koppelen in webcammodus.

Stap 2

Plaats de schijf in het station en volg de instructies in het installatiemenu om de software op uw computer te installeren. Vaak wordt de driver voor het gebruik van een camcorder als webcam geïnstalleerd als een apart item, dat moet worden aangevinkt in de lijst met softwarecomponenten die op de computer zijn geïnstalleerd.

Stap 3

Na de volledige installatie van het camcorderstuurprogramma, start u de computer opnieuw op en sluit u de camera hierop aan met behulp van de USB-kabel die bij de aankoop is geleverd. Na korte tijd wordt het apparaat in het systeem gedetecteerd.

Stap 4

U kunt de camera zowel configureren vanuit het stuurprogramma als via het bedieningspaneel van de overeenkomstige computerapparaten in het gedeelte "Printers, scanners, camera's". De beeldkwaliteit wordt direct aangepast in het programma dat er gebruik van maakt, rekening houdend met de uitgaande snelheid van de internetverbinding en de configuratie van uw computer met betrekking tot de processor en videokaart.

Stap 5

Als uw camcordermodel de bovenstaande verbindingsmodus niet heeft, gebruik dan de demoversie van de WebcamDV-software. Het principe van zijn werking is gebaseerd op het feit dat het het besturingssysteem dwingt om de aangesloten videocamera te herkennen als een volwaardige webcam.

Stap 6

Het programma is betaald, maar u kunt de proefversie testen voordat u het aanschaft. De geschatte kosten zijn ongeveer $ 20. U kunt het downloaden op de officiële website van de fabrikant of de volledige versie onmiddellijk kopen in de online winkel met software voor het werken met multimedia-apparaten.

Aanbevolen: