Hoe Kies Je Een Digitale Videocamera?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Digitale Videocamera?
Hoe Kies Je Een Digitale Videocamera?

Video: Hoe Kies Je Een Digitale Videocamera?

Video: Hoe Kies Je Een Digitale Videocamera?
Video: How To Choose A Digital Video Camera 2024, April
Anonim

Als je besluit een film te maken of gewoon de gebeurtenissen uit je leven als herinnering wilt vastleggen, heb je een videocamera nodig. Maar wanneer u dit apparaat kiest, moet u voorzichtig zijn om niet te bederven wat niet meer zal gebeuren.

Hoe kies je een digitale videocamera?
Hoe kies je een digitale videocamera?

instructies:

Stap 1

Let allereerst op het video-opnameformaat van de camera. Digitale camcorders kunnen opnemen in Digital 8, mini DV, micro MV, DVD, Mpeg 4. De eerste drie kunnen opnemen op band in digitaal formaat. Een camera-opname in Digital 8 kan analoge opnames digitaliseren. De mini DV- en micro-MV-camera's zijn vrij compact en de kwaliteit van de laatste is veel beter, maar de eerste is goedkoper.

Het voordeel van dvd-camera's is dat ze opnemen op schijf, terwijl Mpeg 4-camera's opnemen op harde schijf of flashkaart.

Stap 2

Besteed aandacht aan de fabrikant van de camcorderoptiek en geef de voorkeur aan bekende fabrikanten.

Stap 3

Kies een camera met een DSLR-zoeker, in tegenstelling tot een optische zoeker zal een DSLR geen beeldvervorming en verkeerde uitlijning veroorzaken.

Stap 4

Let op de mogelijkheden van vergroting. Voor een niet-professionele camcorder is een 10x optische zoom voldoende, aangezien een hogere vergroting zonder kwaliteitsverlies alleen mogelijk is bij het fotograferen met een statief.

Stap 5

Besteed aandacht aan de kenmerken van de lichtgevoelige elementen (CCD-matrix, CDD) van de videocamera. Kies een camera met een grotere diagonale sensor, dit maakt opnamen van hoge kwaliteit mogelijk bij weinig licht. De hoge resolutie van de matrix is direct van invloed op de kwaliteit van de opname. Kies voor een camera met optische beeldstabilisatie.

Stap 6

Kies een camcorder waarmee u een externe microfoon kunt aansluiten voor hoogwaardige audio-opnames. Kies tot slot voor een camcorder met een grotere accucapaciteit en de mogelijkheid om extra apparaten aan te sluiten.

Aanbevolen: