Een Camcorder Kiezen

Een Camcorder Kiezen
Een Camcorder Kiezen

Video: Een Camcorder Kiezen

Video: Een Camcorder Kiezen
Video: How to Choose a Camcorder | Crutchfield Video 2024, Mei
Anonim

Wat u moet weten bij het kiezen van een videocamera, vraag in welk formaat de camera video opneemt, wat de optiek is, is het mogelijk om de lens te veranderen, het gewicht in te schatten, afmetingen. Zorg ervoor dat u de connectoren, batterijen en de bruikbaarheid van de knoppen controleert. Nu is de keuze aan digitale camera's zo groot dat het kiezen van een camcorder voor persoonlijke behoeften een soort van hard werken wordt.

Een camcorder kiezen
Een camcorder kiezen

Houd er rekening mee dat VHS-indelingen (VHS-C) al in het stenen tijdperk zijn, dus kijk eens naar moderne camera's die opnamen in digitaal formaat opslaan op kleine opslagmedia, zowel verwijderbaar als ingebouwd. Beslis wat je vaker gaat fotograferen, ben je een reisliefhebber, let dan op het gewicht van de camera, de duur van de acculading. Rust verwisselbare lenzen en een statief uit om frametrillingen te voorkomen. Maar als je van gezinsfotografie binnenshuis houdt, overweeg dan een groothoeklens waarmee je het hele gebied van de kamer vastlegt.

Waarom verwisselbare lenzen zo belangrijk zijn, je hebt waarschijnlijk video's gezien die zijn gemaakt met de ingebouwde elektronische zoomvergroting, beter dan "bezinksel" kan zo'n opname niet worden genoemd. Met verwisselbare lenzen kunt u dergelijke "modderigheid" vermijden en zelfs een vergrote foto een hoogwaardige uitstraling geven, dus u moet een videocamera kiezen die deze kan veranderen. Dit komt doordat de vergroting in de lens door de optica ontstaat. Probeer de handmatige camcorderinstellingen onder de knie te krijgen, het zal je helpen bij veel creatieve taken.

Let ook op het type matrix, drie-matrix videocamera's hebben de beste kleurweergave, resolutie en gevoeligheid. In een camera met één matrix zijn er bijvoorbeeld 100.000 pixels en in een camera met drie matrix zijn er 320.000 - 380.000 pixels. Een groot pluspunt voor DV-ingangen / -uitgangen. Een beeldstabilisator zal een leuke toevoeging zijn, maar zal een statief niet vervangen, je zult nog steeds trillen zien als je uit de hand fotografeert. Het LCD-scherm vereenvoudigt het fotograferen als je de camera bijvoorbeeld boven je hoofd moet houden.

Als je veel fotografeert, kun je een extra batterij gebruiken. Bescherm de lens van je camera met een filter, bij voorkeur een polariserend filter, het zal je toelaten om schittering van de zon op het water te vermijden bij het fotograferen van de zee, en het zal ook goed beschermen tegen schokken en krassen. Als je geluid van hoge kwaliteit wilt, zorg dan voor de aanwezigheid van een uitbreidingsmicrofoon. En gebruik verlichtingsapparaten om te fotograferen op plaatsen met weinig licht.

Aanbevolen: