Een Sony-camcorder Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Sony-camcorder Kiezen
Een Sony-camcorder Kiezen

Video: Een Sony-camcorder Kiezen

Video: Een Sony-camcorder Kiezen
Video: Раздобыл древнюю камеру VHS из 90-х! Sony Handycam HI-8 2024, April
Anonim

Vrijwel alle Sony camcorders zien er hetzelfde uit: zwarte of zilveren body, handig display, compact toestel… Daardoor lijkt het alsof het niet uitmaakt welke camera je koopt. Maar dit is slechts de eerste indruk. In feite is het niet zo eenvoudig: het kiezen van een Sony-camcorder is een moeizame aangelegenheid.

Een Sony-camcorder kiezen
Een Sony-camcorder kiezen

Noodzakelijk

Sony-camcorders

instructies:

Stap 1

Een van de criteria om op te letten bij het kiezen van een camcorder is het opnameformaat. Er zijn verschillende opnameformaten: VHS, S-VHS, S-VHS-C, Video 8, HI 8. Moderne digitale camcorders gebruiken de volgende opnameformaten: micro MV, Mpeg 4, Digital 8, DVD en mini DV.

Stap 2

Nadat u het opnameformaat van de camcorder hebt gekozen, gaat u verder met het oplossen van optische problemen. Sony maakt in zijn producten gebruik van de ontwikkeling van optische bedrijven als Carl Zeiss, wiens optica al meer dan een eeuw hoog in het vaandel staat. Het is echter mogelijk om de kwaliteit van de uitlijning en het slijpen van de lenzen alleen tijdens de eerste video-opname te controleren.

Stap 3

Een belangrijk criterium bij het kiezen van een videocamera is optische zoom of lensvergroting. De keuze van deze parameter van de videocamera hangt af van de taken die eraan worden toegewezen. Wanneer je bijvoorbeeld kinderen filmt op de speelplaats of in het zwembad, hoef je de 30x zoom niet te gebruiken, maar voor het fotograferen van een verlaten kasteel is deze optie precies goed.

Stap 4

Een andere wenselijke voorwaarde voor de aangeschafte videocamera is de aanwezigheid van een beeldstabilisator. Er zijn twee soorten stabilisatoren: optisch (houdt het beeld tegen kleine trillingen) en elektronisch (houdt het vastgelegde beeld ook in het frame, maar ten koste van de beeldhelderheid). Een optische beeldstabilisator verdient de voorkeur, maar is duurder.

Stap 5

Elke camcorder wordt gekenmerkt door een bepaald aantal en grootte van pixels. De grootte van de matrix wordt aangegeven in inches: hoe groter het formaat, hoe gevoeliger de matrix, wat betekent hoe beter de opname en dus hoe duurder de videocamera. Het wordt niet aanbevolen om een apparaat aan te schaffen met een matrixgrootte kleiner dan 1/4.

Stap 6

Een extra handige optie is de zoeker. Deze functie wordt gebruikt om de beelden in realtime te bekijken.

Aanbevolen: