Welke Lens Voor Canon Om Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Welke Lens Voor Canon Om Te Kiezen
Welke Lens Voor Canon Om Te Kiezen

Video: Welke Lens Voor Canon Om Te Kiezen

Video: Welke Lens Voor Canon Om Te Kiezen
Video: What LENS should YOU BUY?! 2024, April
Anonim

Het kiezen van een lens is een veeleisende taak. Voordat je het koopt, moet je weten welke soorten lenzen er zijn, wat hun belangrijkste kenmerken zijn en wat de verschillen met elkaar zijn.

Welke lens voor Canon om te kiezen
Welke lens voor Canon om te kiezen

Lens selectie

Professionele fotografen verzekeren dat een goede lens de sleutel is tot succesvol fotograferen. De kwaliteit van foto's hangt natuurlijk af van de vaardigheid van de fotograaf en van het type techniek en van een aantal andere redenen. Maar de rol van de lens kan niet worden onderschat. Professionals zijn van mening dat het beter is om een goedkopere camera te kopen en daarvoor goede optica te kiezen, en niet andersom.

Bij het kiezen van een lens moet u zich vooral richten op uw eigen behoeften. Het is erg belangrijk om een dergelijke indicator als de brandpuntsafstand te beschouwen. Volgens deze parameter worden alle lenzen onderverdeeld in groothoek-, ultragroothoek-, normaal-, tele- en telelenzen. Als de brandpuntsafstand constant is, worden dergelijke lenzen "fixes" genoemd.

Groothoek- en ultragroothoeklenzen zijn voornamelijk ontworpen voor landschaps- en algemene opnamen. Je kunt er geen grote portretten op schieten, omdat de beeldverhoudingen aan de randen van het frame erg vervormd zullen zijn. Een voorbeeld van een groothoek prime lens is de Canon EF 28mm f/2.8 IS USM.

Lenzen met normale brandpuntsafstand zijn veelzijdige lenzen. Ze zijn ontworpen om mensen en specifieke onderwerpen vast te leggen. Veel fotografen geven de voorkeur aan juist zulke modellen. De meest gewilde lens met normale brandpuntsafstand is de Canon EF 50mm f/1.4.

Lenzen worden beschouwd als lange brandpuntsafstanden, waarvan de brandpuntsafstand meer dan 50 mm is. Tegelijkertijd worden modellen met een brandpuntsafstand van 85 mm en 135 mm beschouwd als klassieke portretlenzen. Ze kunnen worden gebruikt om close-upportretten van mensen te maken. Is de brandpuntsafstand van het model hoger dan 135 mm, dan behoort deze al tot de zogenaamde telelenzen. Dergelijke lenzen vergroten het beeld enorm. Met hun hulp wordt het mogelijk om zeer interessante foto's te maken terwijl u zich op afstand van het onderwerp bevindt.

Het merk Canon produceert momenteel uitsluitend autofocuslenzen. Dankzij de ingebouwde autofocus kunt u foto's maken in moeilijke omstandigheden wanneer het onderwerp in beweging is. Ondanks de duidelijke voordelen van dergelijke modellen, gebruiken sommige fotografen nog steeds verouderde objectieven zonder autofocus voor ontspannen werk.

Varifocale lenzen

Veel fotografen kopen liever zoomlenzen die de brandpuntsafstand binnen een bepaald bereik kunnen aanpassen aan hun eigen behoeften. De kwaliteit van dergelijke lenzen is iets lager dan die waarbij de brandpuntsafstand ongewijzigd blijft, maar het gebruik ervan is erg handig. Zoiets zal onmisbaar worden tijdens reizen, wanneer een persoon eenvoudigweg geen hele rugzak met fotoapparatuur kan dragen. Er is tegenwoordig veel vraag naar de goedkope Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 zoomlens en de meer veelzijdige Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6.

Let bij het kopen van een lens ook op het f-getal. Hoe lager het is, hoe meer diafragma de lens is. Met modellen met een hoog diafragma kunt u binnenshuis fotograferen met moeilijke lichtomstandigheden.

Canon-lenzen variëren sterk in hun prestaties. Alle modellen van de hoogste kwaliteit zijn gemarkeerd met "L". Deze optieken zijn erg duur en worden meestal alleen gebruikt door professionele fotografen.

Aanbevolen: