Hoe Kies Je Een Lens Voor Een DSLR

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Lens Voor Een DSLR
Hoe Kies Je Een Lens Voor Een DSLR

Video: Hoe Kies Je Een Lens Voor Een DSLR

Video: Hoe Kies Je Een Lens Voor Een DSLR
Video: How to Pick Your First Camera Lens 2024, April
Anonim

Een spiegelreflexcamera wordt met recht beschouwd als een van de beste soorten fotoapparatuur. Het is ontworpen voor professionele of semi-professionele fotografie, stelt u in staat om foto's van de beste kwaliteit te krijgen en ondersteunt het verwisselen van lenzen. Een kwaliteitslens is de helft van het succes van uw opnamen, dus kies verstandig.

Hoe kies je een lens voor een DSLR
Hoe kies je een lens voor een DSLR

instructies:

Stap 1

Er zijn veel soorten lenzen om aan verschillende fotografiebehoeften te voldoen. Een van de belangrijkste parameters die hen van elkaar onderscheidt, is de brandpuntsafstand. Als je landschappen en panorama's wilt fotograferen, zoek dan groothoeklenzen met een korte brandpuntsafstand van niet meer dan 30 mm.

Stap 2

Wie liever portret- en groepsfoto's maakt, kan niet zonder een portretlens. De brandpuntsafstand van de portretlens is 40-50 mm voor de meest natuurlijk ogende opnamen. Voor macrofotografie is een telelens met een maximale brandpuntsafstand tot 300 mm vereist.

Stap 3

Een andere belangrijke lensparameter is diafragma of diafragmabereik. De kwaliteit van foto's die bij weinig licht zijn gemaakt, hangt rechtstreeks af van deze parameter. Hoe hoger het diafragma, hoe helderder en mooiere foto's worden gemaakt bij weinig licht.

Stap 4

Het diafragmabereik wordt aangegeven met de letter f in de lensspecificatie. Hoe lager de waarde, hoe groter het diafragma. Wil je goede opnames bij kunstlicht of weinig licht, kies dan een f/1.8 lens in plaats van een standaard alledaagse lens die begint bij f/3.5.

Stap 5

Een beeldstabilisator is een voordeel van een goede lens. De stabilisator helpt wazige opnamen te voorkomen en compenseert het ontbreken van een statief.

Stap 6

Wat als u landschappen, portretten en close-ups wilt maken? Voor deze gebruikers bieden lensfabrikanten universele modellen. Ze worden ook wel walvislenzen genoemd. Ze maken verschillende soorten opnamen mogelijk en hebben veelzijdige parameters. De brandpuntsafstand van zo'n lens is gemiddeld 18-35 mm.

Aanbevolen: