Hoe U Uw Eigen Amateurcamera Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Eigen Amateurcamera Kiest
Hoe U Uw Eigen Amateurcamera Kiest

Video: Hoe U Uw Eigen Amateurcamera Kiest

Video: Hoe U Uw Eigen Amateurcamera Kiest
Video: Best Camera, Lenses & Photo Editing For Beginner Photography 2024, Mei
Anonim

Het is bijna onmogelijk om het leven van een moderne persoon zonder camera voor te stellen. Zelfs als je dit wonder van technologie nog niet hebt, heb je waarschijnlijk een eenvoudige camera ingebouwd in je telefoon of een volledig antediluviaanse film "zeepschaal". Hoe u zich niet moet vergissen bij het kiezen van een digitale camera en waar u op moet letten om precies datgene mee naar huis te nemen uit de winkel wat u wilde? Een amateurcamera leren kiezen.

Hoe u uw eigen amateurcamera kiest
Hoe u uw eigen amateurcamera kiest

instructies:

Stap 1

Let op het aantal pixels in de matrix. De mysterieuze kenmerken van elke camera die verband houdt met deze parameter worden meestal door amateurs met lichte verbijstering waargenomen. Veel mensen denken dat hoe meer pixels, hoe beter, maar dat is helemaal niet het geval. Begin simpel - bedenk voor welk doel je een camera nodig hebt. Als je foto's in het standaard 10x15 formaat gaat printen, is 2,5 megapixels voldoende, voor 13x18 foto's - 3,5 megapixels. Het klinkt ongelooflijk, maar het is een feit. Geloof me, zelfs op professionele camera's wordt 6 megapixels als een voldoende aantal beschouwd, dus als de verkoper je verzekert dat er minstens 10 in je zeepbakje moeten zitten, geloof het dan niet. Er zijn veel andere kenmerken van een digitale camera die van invloed zijn op de beeldkwaliteit. Overweeg alles in het complex.

Stap 2

Kies een camera voor jezelf. Denk niet dat je meteen een dure en professionele camera met een reflexlens en veel fancy features moet kopen. Een DSLR is alleen goed als je echt professioneel foto's wilt maken en van lens wilt wisselen. Als uw doel alleen foto's van hoge kwaliteit is zonder iets meer te claimen, dan is een digitale camera van hoge kwaliteit voldoende voor u. Het kan best zijn dat de ene camera echt beter is dan de andere vanwege extra functies en de aanwezigheid van andere modi, maar als je hier in eerste instantie niets van gaat gebruiken, is het dan allemaal hetzelfde?

Stap 3

Besteed aandacht aan de interface van de camera en hoe comfortabel het voor u is om deze te gebruiken. Sommige mensen houden van touchscreens, andere niet. Sommige mensen houden van heldere knoppen, terwijl anderen de voorkeur geven aan eenvoud en beknoptheid. Zorg ervoor dat je de camera vastpakt en probeer op de knoppen te drukken. Draai het in je handen. Organoleptisch gevoel is een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van een camera. Daarom is het gewoon noodzakelijk dat u zich prettig voelt in uw handen en dat het uiterlijk van de behuizing een lust voor het oog is. Bestudeer ook zorgvuldig hoe handig de software-interface is en of je alles begrijpt wat in de instellingen staat. Aanvullende informatie is natuurlijk altijd te lezen in de instructies, maar het is veel beter om in eerste instantie een camera te krijgen met duidelijke bedieningselementen en een gebruiksvriendelijke interface.

Aanbevolen: