Hoe Kies Je Een Plek Voor Je Tv In Een Kamer

Hoe Kies Je Een Plek Voor Je Tv In Een Kamer
Hoe Kies Je Een Plek Voor Je Tv In Een Kamer

Video: Hoe Kies Je Een Plek Voor Je Tv In Een Kamer

Video: Hoe Kies Je Een Plek Voor Je Tv In Een Kamer
Video: Welke SLIMME THERMOSTAAT moet je kopen? Een paar tips! 2024, April
Anonim

Het antwoord op de vraag in de titel is niet zo eenvoudig als het in eerste instantie lijkt. Laten we eens kijken met welke factoren rekening moet worden gehouden om de juiste plaats voor de tv te kiezen …

Hoe kies je een plek voor je tv in een kamer
Hoe kies je een plek voor je tv in een kamer

In welk deel van de kamer moet de tv worden opgehangen of geplaatst?

Velen van ons plaatsen de tv in een speciale muur die is ontworpen voor de woonkamer. Meestal staat er een bank of een eettafel tegenover, en vormt zo een soort geïmproviseerde bioscoop voor alle gezinsleden. Het is belangrijk dat de tv niet voor het raam staat, omdat het in dit geval erg problematisch zal zijn om hem overdag op het scherm te zien, met de verduisteringsgordijnen niet gesloten.

Op welke hoogte moet de tv worden geplaatst?

In de keuken en in de kamer is het de moeite waard om verschillende hoogtes van de tv te kiezen, omdat in de keuken de gastvrouw tijdens het koken meestal naar de tv kijkt en in de woonkamer tv-programma's aan tafel of vanaf de bank. Ga bij de kachel in de keuken staan, ga op de bank in de woonkamer zitten, schat de hoogte in waarop je comfortabel naar het midden van het tv-scherm kunt kijken.

Hoe plaats ik de tv?

Tegenwoordig zijn er twee hoofdopties voor het installeren van een tv binnenshuis: aan de muur, met behulp van speciale beugels, en op een voetstuk, in de muur. Het is de moeite waard om tussen hen te kiezen, afhankelijk van het gebied, de werklast van de kamer en het ontwerp. Een goede optie is ook een tv in een speciaal daarvoor gebouwde nis, maar je moet al tijdens de renovatie nadenken over het ontwerp van een nis.

Het is belangrijk om de mogelijkheid te overwegen om stopcontacten voor de tv te installeren (tv-antennes, stopcontacten voor het voeden van het apparaat). Het is beter om meteen meerdere stopcontacten (4-5 stuks) te installeren, zodat andere apparatuur op de tv kan worden aangesloten - camera's, tablets en laptops, smartphones. Het is ook handig om een toetsenbord, muis op een smart-tv aan te sluiten, dus een plank voor dergelijke kleinigheden (inclusief een afstandsbediening die de neiging heeft om kwijt te raken) kan geen kwaad.

Handige tip: vergeet niet extra verlichting in de kamer te regelen, want tv kijken in volledige duisternis, zoals sommige mensen graag doen, is schadelijk voor de ogen.

Aanbevolen: