Een Canon-lens Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Canon-lens Kiezen
Een Canon-lens Kiezen

Video: Een Canon-lens Kiezen

Video: Een Canon-lens Kiezen
Video: What LENS should YOU BUY?! 2024, Mei
Anonim

Voordat u een lens koopt, moet u de criteria bepalen voor het kiezen van een lens. Dit kunnen beoordelingen zijn zoals bruikbaarheid, veelzijdigheid, lensuiterlijk, diafragma, scherpte, ontwerp, gewicht, prijs en nog veel meer.

Een Canon-lens kiezen
Een Canon-lens kiezen

instructies:

Stap 1

Een zeer belangrijke parameter, vooral bij weinig licht, is het diafragma van je toekomstige lens. Neem dus, indien mogelijk, een lens met een groter diafragma. Houd ook rekening met het feit dat lenzen met een constante diafragmawaarde beter presteren dan lenzen met een verwisselbaar diafragma (hun diafragma verandert wanneer de brandpuntsafstand wordt gewijzigd).

Stap 2

De prestaties van uw lens zijn afhankelijk van de materialen die in de elementen worden gebruikt. Het gebruik van glas met een lage dispersie kan bijvoorbeeld chromatische aberratie verminderen, wat de scherpte van het beeld en het contrast ervan beïnvloedt.

Stap 3

Vergeet niet dat sommige lenzen niet compatibel zijn met alle digitale camera's, en nog meer dat ze niet werken met filmcamera's. Zorg er dus voor dat u de vereiste parameters controleert voordat u koopt. Trouwens, als je beide soorten camera's (film en digitaal) gebruikt, moet je geen lens kopen die alleen voor een digitale camera is ontworpen.

Stap 4

Een andere parameter die niet over het hoofd mag worden gezien, is het gewicht van de gekochte lens. Je kunt de lens met anderen vergelijken en kijken welke voor jou het beste werkt.

Stap 5

De criteria die u zullen helpen de duurzaamheid en sterkte van een lens te bepalen, zijn de montagenormen en de constructie zelf. Goedkope plastic lenzen zullen bijvoorbeeld inferieur zijn aan lenzen van magnesiumlegering. Ook zullen lenzen met een metalen vatting niet vervormen, wat niet gezegd kan worden van lenzen met een vatting van kunststof. Daarnaast moet je letten op verzegelde lenzen. Ze zijn het minst gevoelig voor vocht en stof.

Stap 6

Vergeet bij het kiezen van een lens niet de bruikbaarheid en ergonomie te controleren. Kijk goed of de lens prettig in de hand ligt, of het nu makkelijk is om de scherpstelringen of het polarisatiefilter (als er een zonnekap op de lens is bevestigd) te draaien. Deze eenvoudige vragen helpen u een nieuwe lens te testen, en de kwaliteit van de gemaakte foto's hangt af van uw antwoorden.

Aanbevolen: