Waarom Werkt De Flitser Niet?

Waarom Werkt De Flitser Niet?
Waarom Werkt De Flitser Niet?

Video: Waarom Werkt De Flitser Niet?

Video: Waarom Werkt De Flitser Niet?
Video: VDL cries as Dutch boom wants to leave the EU: the bloc's silly rules are gripping our fisheries! 2024, Mei
Anonim

Vrijwel elke moderne camera, met uitzondering van de modellen uit het professionele segment, is uitgerust met een ingebouwde flitser. Dit onderdeel van fotografische apparatuur is zeer technologisch en complex geworden, en daarom kunnen onervaren gebruikers problemen ondervinden bij het gebruik ervan.

Waarom werkt de flitser niet?
Waarom werkt de flitser niet?

De flitser in moderne camera's, ingebouwd of plug-in, is een apparaat dat bestaat uit een flits-xenonlamp en een besturingsmicroschakeling. Wanneer de camera een signaal geeft aan de flitser, flitst zijn lamp met een vooraf berekend vermogen en lengte van de lichtpuls.

Als u een compactcamera gebruikt en de ingebouwde flitser flitst niet, controleer dan of de juiste opnamemodus is geselecteerd. Als u fotografeert in standen, bijvoorbeeld "Nachtscène", "Kinderen", "Dieren", "Landschap", dan is de kans groot dat het gebruik van de flitser daarin verboden is. Schakel de automatische modus in, meestal aangegeven met de letter "A", en maak een testopname. Opgemerkt moet worden dat de flitser niet wordt geactiveerd als u bij fel licht fotografeert, de camera kan het gemakkelijk zonder.

Veel modellen hebben een functie voor geforceerde flits uit, zelfs als deze wordt geleverd met de standaardinstellingen in elke opnamemodus. Zoek de bliksemschichtknop op je camera. Hiermee kunt u de flitser met geweld uit- of inschakelen. Als er geen dergelijke knop is, ga dan naar het cameramenu en controleer de instellingen.

Als u een externe flitser gebruikt, zorg er dan voor dat deze bij een systeem hoort dat compatibel is met uw camera. Gebruik waar mogelijk flitsers en camera's van dezelfde fabrikant om nauwkeurige prestaties en geavanceerde functionaliteit te garanderen.

Voordat u de flitser op de camera aansluit, schakelt u deze in en gebruikt u de "Test" -knop, indien voorzien door het ontwerp. Zo weet je direct of de lamp is doorgebrand.

Als de externe flitser werkt zonder camera, maar niet goed functioneert na het aansluiten, controleer dan de instellingen voor de werking ervan in het cameramenu, evenals in de instellingen op de flitser zelf. Het is raadzaam om de instellingen over te zetten naar dezelfde meet- en synchronisatiemodus. De meest voorkomende en compromisloze is "TTL" en zijn varianten.

Langdurig fotograferen en veelvuldig gebruik van de flitser met een zeer hoog vermogen verspilt veel energie. Na verloop van tijd zal de oplaadcyclus van de flitser voor het volgende gebruik langzamer worden en kan het enkele seconden duren. De flitser gaat pas af als deze volledig is opgeladen. U kunt ervoor zorgen dat het klaar is om te fotograferen door een speciale lichtindicator.

De flitser kan ook fysieke problemen hebben. Demonteer de camera of flitser niet zelf - het is een complex apparaat met veel kleine en kwetsbare onderdelen die gemakkelijk kunnen worden beschadigd. Maak gebruik van de diensten van een fotoservice.

Aanbevolen: